„Tarpušvenčio pašnekesiai“ su savivaldybės mere

Baigiantis metams trumpam sustojame ir pažvelgiame atgal. Ne tam, kad gailėtume praėjusio laiko, kad dar metais pasenome. Sustojame, kad pasidžiaugtume gerais ir prasmingais darbais, nuoširdžiu tarpusavio bendravimu.
Gruodžio 28-osios vakarą Birštono trečiojo amžiaus universiteto (TAU) klausytojai susirinko kurhauze pokalbiui-diskusijai „Tarpušvenčio pašnekesiai“, į kurį senjorus pakvietė savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė.

TAU dekano padėjėjas Antanas Kisielius apžvelgė praėjusių metų veiklą, pasidžiaugė tuo, ką universiteto klausytojai sužinojo, kur apsilankė.
Vakaro dalyvius pasveikino ir TAU direktorė Roma Urbonienė, kuri pastebėjo, kad pasitinkant Naujuosius metus galima susiėjus pasikalbėti apie besibaigiančių metų įvykius, nuveiktus darbus, įsimintinas akimirkas, su mere padiskutuoti, kokie bus 2017-ieji.
Labai gražiai ir teisingai yra pasakiusi poetė Eglės Brazdžiūnienė: „Žmogui reikia žmogaus, kad galėtum suprasti: kur eini, ką darai, kur esi.. Kad save kitame sugebėtum atrasti, kad neklaidžiotum vienas nakty.. Žmogui reikia žmogaus, kad pajusti galėtum, jog kažkam reikalingas esi. Kad globotum, saugotum ir.. kad mylėtum“. Tai tinka kiekvienam iš mūsų.
TAU direktorė priminė, kad mes visi laiką matuojame savo matu, visi norime būti išgirsti, išklausyti, suprasti ir įvertinti. Juk tiek nedaug, atrodo, žmogui reikia – tik ištiestos rankos, artimo peties ir gero žodžio. O gal tai ir daug, nes patys svarbiausi dalykai yra akimi nematomi, bet juntami širdimi.
N. Dirginčienė padėkojo TAU direktorei R. Urbonienei ir dekanei Nijolei Jakimonienei už tai, kad vienija TAU narius, už tai, kad visus metus organizuoja ne tik paskaitas, renginius, susitikimus, bet ir netradicinius, originalaus formato renginius. „Ačiū Jums, Trečiojo amžiaus universiteto nariai, už Jūsų rūpestį ir idėjas Birštono kraštui! Tegul noras mokytis visą gyvenimą niekada neapleidžia jūsų“, – sakė N. Dirginčienė.
Merė priminė, kad ji čia atėjo su savo komanda: pavaduotoju Vytu Kederiu, administracijos direktoriumi Valentinu Vincu Revucku, Tarybos sekretore Dovile Adamonyte, patarėja Rimante Kurkauskaite, kurie pasiruošę dalyvauti pokalbyje ir atsakyti į visus klausimus.
Merė pasakojo, kaip per pastaruosius metus pasikeitė Birštono kurortas, kokios atsirado naujos sveikatinimo įstaigos, kokios siūlomos paslaugos, kaip kuriama harmoninga aplinka. Buvo kalbėta ir apie žmonių bendravimo svarbą, nuoširdumą, svajones ir pageidavimus, kad jų gyvenimas būtų dar gražesnis ir prasmingesnis. Savivaldybės vadovė pasidžiaugė, kad Birštonas auga, tačiau pavyksta jį išlaikyti ramų, gražų ir saugų, kas yra labai svarbu kurortui.
Merė išsamiai pasakojo apie tai, kas daroma, kad Birštonas būtų tikras sveikatos miestas, turintis ne tik puikias sanatorijas ir sveikatinimo centrus, bet ir gerą sporto bazę, stadioną, lauko teniso, krepšinio ir tinklinio aikštynus, kurie yra visiems prieinami. N. Dirginčienė pasidžiaugė ir statomu nauju daugiafunkciu sporto centru, kuriame bus galima sportuoti ir treniruotis žiemos metu.
„Džiugu, kad per 2017 metų kurorto šventę žadama atidaryti dar vieną „Eglės“ sanatorijos korpusą, kuriame bus teikiamos unikalios sveikatinimo paslaugos. Šioje sanatorijoje dirba aukščiausios kvalifikacijos specialistai, kurie atvyksta iš kitų vietovių. Vadinasi, žmonės domisi Birštonu ir su juo sieja savo ateitį“, – sakė merė.
Tačiau N. Dirginčienė pripažino, kad yra ir problemų, susijusių su jaunų šeimų apgyvendinimu – reikia daugiau statyti daugiabučių namų, kad juose galėtų įsikurti jauni žmonės, kad darželiuose ir mokyklose netrūktų vaikų. Kita opi problema – maži atlyginimai paslaugų sferoje; kol kas nėra būdų, kaip juos padaryti patrauklius jaunimui, kurie norėtų čia dirbti.
Merė pasidžiaugė, kad 2016 metais pagaliau buvo atšvęstos tris dešimtmečius lauktos „Vytautas Mineral Spa“ įkurtuvės.
N. Dirginčienė kalbėjo ir apie gyvenamųjų namų, gatvių bei kelių tinklo renovaciją, apie investicijas tvarkant miesto viešąsias erdves, apie privačių lėšų pritraukimą ir panaudojimą bei kitus svarbius dalykus.
Pašnekesio metu universiteto lankytojai teiravosi apie daugiabučių namų statybą Birštone, klausė apie Nemajūnų kapinių sutvarkymą ir plėtrą, diskutavo apie slidinėjimo kalną, apie greičio ribojimą kai kuriose kurorto gatvėse, apie galimybę įsigyti sklypus namų statybai ir kt.
Žmonės domėjosi, kokia yra tikimybė, kad bus išasfaltuotas kelias į Šilėnų sodus, bus atvestas vanduo ir kita infrastruktūra. Iš tikrųjų, jeigu Birštone nėra galimybės statytis gyvenamųjų namų, žmonės ieško galimybių apsigyventi kolektyviniuose soduose. O tam reikia ir gyvenimui tinkamų sąlygų.
V. Revuckas kalbėjo apie vietinius autobusų maršrutus, kurie yra gana reti, bet derėtis su KAUTRA dėl kitokių grafikų neapsimoka, nes daugelis maršrutų yra nuostolingi – važiuoja labai mažai keleivių. Kaip teigė administracijos direktorius, esant būtinam reikalui žmones gali pavėžėti ir seniūnas, ir kiti ta kryptimi važiuojantys žmonės.
Atsakydama į susirinkusiųjų klausimus, įsiklausydama į pageidavimus, merė sakė, jog bus daroma viskas, kas priklauso nuo savivaldybės, kad šios problemos būtų sprendžiamos.
„Bočių“ bendrijos pirmininkė Julija Barutienė sakė, kad Birštoną myli ne tik birštoniečiai, juo susižavi visi, kurie čia apsilanko. Tai yra dėl to, kad Birštone gyvena patys nuoširdžiausi žmonės, dirba patys geriausi specialistai, nuostabūs medikai.
Trečiojo amžiaus universiteto studentai ilgokai vakarojo, kalbėjosi, bendravo, aptarė besibaigiančius metus ir universiteto veiklą, taip pat mėgavosi merės surengtomis vaišėmis. Šventinę nuotaiką dovanojo muzikantas ir dainininkas Regimantas Žukas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close