Susitikimas su pasakų veikėjomis Birštono viešojoje bibliotekoje

Smagu buvo tamsų žiemos vakarą Birštono viešojoje bibliotekoje, kur daug vaikučių ir jų tėvelių susirinko į šventinį „Knygų Kalėdų“ renginį „Kelionė po pasakų šalį“.

Ankstesniais metais toks šventinis renginys, kuriame aptariami metų rezultatai ir apdovanojami aktyviausi skaitytojai, vadinosi „Metai baigiasi, metai prasideda“.

Nuotaikingomis eilėmis apie žiemą ir jos malonumus renginį pradėjo Birštono viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo aptarnavimo skyriaus vedėja Nijolė Raiskienė, nepamiršusi pasidžiaugti dideliu būriu atėjusiųjų į renginį.

Bibliotekos direktorė Alina Jaskūnienė taip pat džiaugėsi, kad bibliotekoje lankosi ir visai maži vaikučiai, kurie ateina kartu su mamytėmis, kad veikia klubas „Mama, mažylis ir knyga“, kur mažieji mokomi pamilti knygą. Knyga ir skaitymas skatina kūrybingumą, vaizduotę bei intuiciją, praturtina gyvenimą įvairia patirtimi.

„Šeštą kartą mūsų šalyje vyksta prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamos „Knygų Kalėdos“. Tai, kad renginį globoja pati Lietuvos prezidentė, rodo, koks jis yra svarbus. Per „Knygų Kalėdų“ akcijas šalies bibliotekoms padovanota apie 172 tūkst. knygų, kurių mums trūksta“, – sakė A. Jaskūnienė.

Šio šventinio vakaro metu direktorė apdovanojo aktyviausius skaitytojus – ir vaikus, ir tėvelius.

Knygomis buvo apdovanotos Augustė Zubavičiūtė, Emilė Dobilaitė, Brigita Dargytė, Sandra Padelskaitė, Milda Kleizaitė, Eglė Ramoškaitė, Klaudija Petraškaitė, Audra Aleknavičiūtė. Dovanėlių gavo ir bibliotekininkų partneriai ir pagalbininkai: „Tulpės“ sanatorijos psichologė Brigita Gelumbauskienė, gimnazijos mokytojai Nijolė Juozaitienė ir Algis Guobys bei Veda Martinaitienė, išradingai papuošę eglutę prie bibliotekos.

Apdovanoti buvo ir aktyviausi skaitytojai bei bibliotekos lankytojai: Žygimantas Bubnys, Aivaras Požaitis ir Asta Vaitkevičienė.

Belaukiant atkeliaujančių pasakos šalies viešnių, vyko loterija, kurios visi bilietai buvo laimingi. Vaikai džiaugėsi laimėję gražių ir mielų dovanėlių.

Pagaliau įžengė ir laukiamos Ledo šalies pasakų herojės Elza ir Ana. Jos uždavė vaikams labai daug klausimų iš įvairių pasakų, daugelio jau skaitytų. Vaikai galėjo patys viešnioms papasakoti apie vieną ar kitą veikėją, įvardinti jo gerus ar blogus darbus, buvo skaitę pasaką „Snieguolė ir septyni nykštukai“ ir net žinojo kai kurių nykštukų vardus, taip pat teisingai atsakė į klausimus, kodėl užmigo princesė pasakoje „Miegančioji gražuolė“ ir kas ją prižadino ir kt.

Elza ir Ana domėjosi, kaip vaikai laukia švenčių, kokius gerus darbus padarė. Pasirodo, visi vaikai labai geri, daug dirba ir padeda savo mamytėms ne tik namų ruošoje, bet ir kepti sausainius ar net kūčiukus.

Na, o baigiantis renginiui Elza su Ana ištraukė stebuklingą nykštuko kepuraitę, į kurią kiekvienas galėjo pašnabždėti patį slapčiausią savo norą, kuris būtinai išsipildys.

dscf7612

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close