„Užuguosčio“ bendruomenės vasara

Vasara pamažu mus jau palieka, o artėjantis ruduo primena apie tai, kad metas pasidžiaugti prasmingais darbais. Užuguosčio kaimo bendruomenei „Užuguostis“ ši vasara visai nebuvo panaši į atostogas, nuo pavasario čia vyksta intensyvūs darbai, užsiėmimai jaunimui. Bendruomenė dalyvavo net trijuose projektuose, vienas iš jų dar tebevyksta.

Pasak bendruomenės pirmininkės Danutės Sodaitienės, jai pats mieliausias vasaros renginys yra tradiciniai šv. Onos atlaidai, visus sukviečiantys į Užuguosčio šv. apaštalų Petro ir Pauliaus bažnyčią, kurioje šv. Mišias šiais metais aukojo kunigas Donatas Šukys. Prieš Mišias visas Onas, Onutes ir Onytes pasveikino ir gėlėmis apdovanojo Prienų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Rima Zablackienė ir bendruomenės narys, verslininkas Gintautas Sodaitis.

Šiemet bendruomenė pateikė paraišką ir gavo LR Žemės ūkio ministerijos skiriamą nacionalinę paramą kaimo bendruomenių veiklai finansuoti savo kraštą auginančioms kaimo bendruomenėms. Atsižvelgiant į tai, kad šiemet – Vietos bendruomenių metai, buvo remiami projektai pagal dar dvi naujas veiklos sritis: tradicinių renginių bei kaimo vaikų ir jaunimo bendruomeniškumui ir pilietiškumui ugdyti skirtų renginių organizavimas. Tradicinio renginio „Šventa Ona – duonos ponia“ organizavimui ministerija bendruomenei skyrė 1500,00 Eur. Todėl šventės programa buvo ne tik margaspalvė menine dalimi, bet ir praturtinta sportinėmis rungtimis, kurios prasidėjo nuo ankstaus ryto, bei gražiausios sodybos rinkimais.

Po šv. Mišių tradiciškai visi susirinkusieji buvo pakviesti į buvusios mokyklos sporto salę, kur jų laukė Irenos Gustienės rankdarbių ir Astos Stanionytės pieštuku pieštų portretų paroda, įspūdingas koncertas, sportininkų apdovanojimai, sveikinimai bei dosnus vaišių stalas. Pirmą kartą organizuotos sporto varžybos – krepšinis „Trys prieš tris“, bėgimo aplink Užuguostį, smiginio bei jėgos rungtys – pranoko lūkesčius, nes sulaukė nemažo jaunimo susidomėjimo, atvažiavo dalyvių ir iš aplinkinių kaimų. Dėl gražiausios sodybos titulo varžėsi net trylika pretendentų ir slapto balsavimo būdu gražiausia buvo pripažinta Onutės ir Algio Nekraševičių sodyba.

 „Norime, kad mūsų Užuguostyje gyventi būtų gera, kad kasdienybė būtų paįvairinta renginiais, šventėmis, kuriose tiek jaunas, tiek senjoras būtų laukiamas ir jaustųsi reikalingas. Todėl kiekvienais metais šią šventę stengiamės padaryti vis įdomesnę, spalvingesnę. Kad žmonėms to labai reikia, liudija susirinkusių gausa – vos sutilpo į salę. Tai pats didžiausias atpildas už įdėtą triūsą ir pastangas“, – dalijosi renginio įspūdžiais bendruomenės pirmininkė Danutė Sodaitienė.

 Šventės globėjas ir pagrindinis iniciatorius bei organizatorius Gintautas Sodaitis džiaugėsi, kad bendruomenė Onines pasitiko ne tik su įdomia visos dienos programa, bet ir su nauja garso, šviesos aparatūra, stalais, suolais bei išdavė paslaptį, jog šiuo metu intensyviai įgyvendinamas kitas projektas, kurio lėšomis tvarkomos buvusios mokyklos prieigos, čia įrenginėjamas vaikų žaidimų parkelis, paplūdimio tinklinio aikštelė. Greitu laiku užuguostiečiai ir svečiai bus pakviesti į atidarymo šventę.

 O bendruomenė, eilę metų organizuojanti šią šventę, siekia, kad būtų išlaikytos tėvų ir senelių tradicijos, kad šv. Onos ar kitos tokios šventės nebūtų laikomos vien tik bažnytinėmis šventėmis, kad būtų skirtos šeimai ir giminei, bendruomenei pabūti kartu, paprašyti Dievo globos, pasidžiaugti vieniems kitais. Akimirkai sustoti ir pailsėti nuo dienos darbų. Pamiršti moderniąsias technologijas ir pasigrožėti gamta, pajausti jos alsavimą…

 

Lėšas projektui įgyvendinti skyrė

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija

 13906857_1306433442707891_7456730936976766258_n

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close