Aklųjų ir silpnaregių ansamblio viešnagė Žagariuose

Žagariuose, kaip kasmet, išskridus gandrams ir baigus rugiapjūtę, rugpjūčio 28 d. (sekmadienį) vyko Šv. Baltramiejaus atlaidai, į kuriuos, bičiulių kvietimu, buvo nuvykęs ir Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Prienų filialo ansamblis „Puriena“.

Žagariai – ežerų apsuptas lietuviškas kaimas Lenkijos šiaurės rytuose, Seinų valsčiuje, Seinų apskrityje, Palenkės vaivadijoje. Kaip ir kasmet, rugpjūčio pabaigoje čia vyko Šv. Baltramiejaus atlaidai, su iškilminga procesija, su šv. Sakramentu, altorėliais, Seinų parapijos vienintele lietuviška vėliava (šv. Kazimiero) ir derliaus vainikais aplink bažnytėlę. Procesijoje jau keletą metų nešama Seinų kailiaus Jono Glaniatausko bažnyčiai padovanota vėliava.

Mišiose dalyvavo nemažai parapijiečių ne vien iš aplinkinių kaimų, bet ir iš Seinų, Punsko, Lietuvos. Mišias aukojo kunigai Petras Gucevičius, jo bičiulis ir Punsko vikaras Marius Talutis, jiems talkino – giesmes giedojo Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Prienų filialo ansamblis „Puriena“, vadovaujamas Onutės Matusevičiūtės.

Su šios parapijos žmonėmis prieniečiai bendrauja jau daugelį metų. Kunigo Petro žodžiais tariant, „esate mūsų bičiuliai ir visada laukiami mūsų krašte“. Ten nuvykę iš tiesų visada jaučiamės laukiami, šiltai priimami, todėl po šv. Mišių visi dar ilgokai ir nuoširdžiai bendravome bažnyčios kieme, prie palaiminto suneštinių vaišių stalo.

Žavėjomės ir stebėjomės, kaip gražiai Žagarių bažnytėlė išpuošta gėlėmis ir kadagio šakelių ilgu vainiku, o aplinkui bažnytėlę nubarstytas gėlių žiedų kilimas bei surengta daržo ir sodo gerybių paroda (Birutės Roglienės ir jos sesių dėka, Marytės Jančienės ir Janinos Čarneckienės sumanymu ir gėlių žiedais). Šv. Baltramiejaus atlaidų metu buvo pasveikintas trimetis šio globėjo vardu pakrikštytas žagariškis Baltramiejus. Viršaitis Darius Lastauskas apdovanojo vainikais ūkininkus, išauginusius gausiausią derlių.

Į namus sugrįžome taip pat su daina ir gera nuotaika. Džiaugiamės, kad galime su savo tautiečiais pabūti dvasingoje aplinkoje, dainomis pradžiuginti vieni kitus, o į šią kelionę su geriausiais linkėjimais buvome palydėti Seimo nario Andriaus Palionio.

LASS Prienų filialo pirmininkė Irena Karsokaitė

 silpnaregiai

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close