Kauno oro uostas kviečia į pasimatymą su lėktuvais

Šį šeštadienį Kauno oro uoste  nepaprasta šventė – „Pasimatymas su lėktuvu“! Kiekvienas šventės dalyvis turės galimybę susipažinti su oro uosto darbu bei paliesti karinius, civilinius, taip pat lietuvių konstruktorių sukurtus lėktuvus, vaikų lauks jiems skirta edukacinė programa.

„Esame įsitikinę, kad mūsų oro uostas – tai ne tik oro vartai, tai ir vieta, kuri daugeliui lietuvių kelia romantinius jausmus. Norėdami prisistatyti kaimynams ir būti labiau suprantami visuomenei, antrus metus iš eilės organizuojame atvirų durų tipo šventę. Šiais metais pateiksime įdomią ir įspūdžių kupiną programą“, – pažymėjo Kauno oro uosto direktorius Bruno Kaspar.

Pasak B. Kaspar, šventėje ne tik bus galima susipažinti su oro uosto darbu, stebėti kylančius ir besileidžiančius lėktuvus beveik nuo pakilimo tako, bet ir iš arti apžiūrėti ar paliesti Lietuvos kariuomenės lėktuvus ir sraigtasparnius, stebėti kaip pirmą kartą surenkamas ir visuomenei pristatomas atkurtas ANBO-2 lėktuvas. Dangų raižys šiuo metu Baltijos šalių oro erdvėje patruliuojantys Portugalijos naikintuvai F-16.

Lietuvos kariuomenės Karinės oro pajėgos į Kauno oro uostą planuoja atskraidinti sraigtasparniusAS365N3+ „Dauphin“ ir „Mi-8“, taip pat transporto lėktuvą C-27J „Spartan“.  Motorizuota pėstininkų brigada „Geležinis vilkas“ ir Lietuvos kariuomenės Karo policija pristatys savo naudojamą ginkluotę ir techniką bei veiklą.

Oro uostas renginio metu veiks kaip ir įprasta, todėl šventės dalyviai visą dieną galės stebėti reguliarių oro linijų „Ryanair“ ir „Wizz Air“ lėktuvų leidimąsi ir pakilimą.

Atskira programa bus skiriama vaikams – jiems savo darbo ypatybes kartu su augintiniais demonstruos pasieniečiai,  Kauno apskrities viešoji biblioteka parengė specialią šviečiamąją programą, kurioje vaikai lankstys origamius, gamins vėjo malūnėlius, pieš ir spalvins, dalyvaus šveičiamosiose programėlėse.

Savo jėgas bus galima išmėginti pilotuojant lėktuvą mokomąja valdymo programėle planšetiniame kompiuteryje. Veiks „Lietuvos karo aviacijos šventės 1920–1940“ paroda, o „Knygų mainų palapinėje“ bus galima mainytis atsineštomis knygomis.

Žurnalas „Aviacijos pasaulis“ kartu su autoriais Gintautu Deksniu ir Edmundu Ganusausku organizuos knygų apie aviaciją „Kilkime“ ir „Aeroflotas. Sparnai – savi ir svetimi“ pristatymus.

Kauno oro uostas visuomenei skirtą šventę organizuoja jau antrus metus iš eilės.

Šventė vyks nuo 11 val. iki 16 val. Kauno oro uosto „galiniame kiemelyje“ (įėjimas per specialiai šventei pažymėtą įėjimą).

Į pasimatymą su lėktuvais bus galima atvykti specialiu Kauno autobusų reisu, pažymėtu skaičiumi 00. Iš Kauno geležinkelio stoties autobusai išvyks 10.12, 11.59, 14.07, 15.51 val., o iš šventės vietos atgal į miestą pajudės 11.03, 12.50, 14.56 ir 16.45 val.

Pasimatymas su lektuvu_zemelapis kaip atvykti Pasimatymas su lektuvu_programa (1)

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close