Smulkiojo ir vidutinio verslo plėtrai skatinti bus teikiamos pasidalytos rizikos paskolos

Ūkio ministerija planuoja naują finansinę priemonę „Pasidalytos rizikos paskolos, finansuojamos iš Europos regioninės plėtros fondo“, kuri sudarys palankias sąlygas smulkiajam ir vidutiniam verslui gauti finansavimą paskolos ar kredito linijos forma vykdomiems projektams įgyvendinti.

 

„Šia priemone bus siekiama skatinti rizikingesnių smulkiojo ir vidutinio verslo įgyvendinamų projektų finansavimą, kuris bus teikiamas žemesne nei rinkos kaina, tokiu būdu toliau bus skatinama verslo plėtra ir investicijos šalyje“, – teigia ūkio viceministras Marius Skarupskas.

 

Priemonė įgyvendinama per 2016 m. balandžio 15 d. įsteigtą fondų fondą „Verslo finansavimo fondą, finansuojamą iš Europos regioninės plėtros fondo“, kurio valdytoja paskirta UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“). Priemonei įgyvendinti iš viso skirta 84,07 mln. Eur 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų lėšų.

 

Planuojama, kad pagal priemonę verslininkai galės gauti iki 4 mln. Eur dydžio finansavimą, o jame atrinktų finansų tarpininkų privačių lėšų suma turės sudaryti ne mažiau 65 procentų.

 

Šiuo metu rinkos dalyviai kviečiami teikti pastabas ir pasiūlymus priemonės „Pasidalytos rizikos paskolos, finansuojamos iš Europos regioninės plėtros fondo“ sąlygoms dėl finansų tarpininkų atrankos (techninei užduočiai ir tiekėjų kvalifikacijos kriterijams).

 

Priemonės „Pasidalytos rizikos paskolos, finansuojamos iš Europos regioninės plėtros fondo“ techninė užduotis ir minimalūs tiekėjų kvalifikacijos kriterijai paskelbti Ūkio ministerijos tinklalapyje adresu: http://ukmin.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/es-parama-1/2014-2020-m/svarbios-naujienos/finansines-priemones ir „Invegos“ interneto svetainėje adresu: http://invega.lt/lt/kvieciame-pateikti-pastabas-del-priemones-pasidalytos-rizikos-paskolos-igyvendinimo

 

Pastabas šiems dokumentams galima teikti el. paštu PRP@invega.lt iki 2016 m. rugpjūčio 19 dienos.

 ukio_ministerija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close