Skulptūra gimusiems ir užaugusiems Prienuose suvienijo kraštiečius

Liepos 9 d. Prienuose, skverelyje šalia Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos (prie Kauno ir J. Basanavičiaus gatvių sankryžos), iškilmingai atidengtas ir pašventintas 7,5 metro aukščio stogastulpis, ant kurio užrašyta: „Gimusiems ir užaugusiems Prienuose“.

Iškilmingoje įspūdingos medinės skulptūros atidengimo ceremonijoje dalyvavo jos idėjos ir darbų autoriai – Vytas Kabašinskas, tautodailininkas Eugenijus Banys, bendraautorius ir visa kraštiečių muzikantų bei dainininkų kompanija, prieš daugelį metų pradėjusi groti ir ilgus metus grojusi grupėje „Žilvičiai“. Į gimtuosius namus trumpam sugrįžo ir kiti prieniškiai, tarp kurių buvo naujoji šalies finansų ministrė Rasa Budbergytė, LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius, Kaune gyvenantis gydytojas Valentinas Kabašinskas, iš Utenos atkakęs Robertas Miliauskas, grupė plačios Juocevičių giminės atstovų ir daugelis kitų.

Brandūs „Žilvičių“ vyrai susirinkusiuosius pasveikino daina, kurios žodžiuose, anot V. Kabašinsko, labai daug prasmės. „Tai padėka, kuria sakome ačiū jums visiems. Tokie žodžiai kaip mama, tėtis, meilė yra įdėti ir į šį paminklą, kuris tampa brangiu dėl to, kad skirtas mums visiems. Ilgai galvojome, ką parašyti ant paminklo. Buvo įvairūs žodžiai, bet manome, kad prasmingiausi yra skirti žmonėms, kuriuos mes mylime – gimusiems ir užaugusiems Prienuose“, – kalbėjo V. Kabašinskas.

Garbė atidengti stogastulpį atiteko Prienų rajono merui Alvydui Vaicekauskui ir skulptūros autoriui E. Baniui. Meras padėkojo idėjos iniciatoriams ir įgyvendintojams – muzikos grupės „Žilvičiai“ nariams už puikią idėją ir pažadėjo kartu su valdžios atstovais pamąstyti, kaip skverelį šalia Justino Marcinkevičiaus sukurti dar gražesnį ir patrauklesnį čia gyvenantiems ir atvykstantiems į Prienus žmonėms. „Nuoširdžiai džiaugiuosi šia kraštiečių iniciatyva ir tikiu, kad tokios idėjos skatins artimesnį bendradarbiavimą ir naujų idėjų įgyvendinimą“, – sakė meras.

Buvęs grupės „Žilvičiai“ garso operatorius ir stogastulpio autorius tautodailininkas E. Banys trumpai pristatė savo kūrybos vaisių – „gyvybės medį“, simbolizuojantį kartų jungtį ir vieningą ryšį, apvainikuotą saulės ženklu, kurį nukalė kalvis menininkas Ričardas Grekavičius.

Prie pašventintos ir sakralinę prasmę įgavusios skulptūros norėjo įsiamžinti visi kraštiečiai – ir čia gyvenantys, ir trumpam sugrįžę. Stogastulpio idėjos autoriai kvietė visus norinčius atvykti į „Guogio“ kavinės kiemelį, kur vyko grupės „Žilvičiai“ naujojo albumo pristatymas. Kaip buvo minėta, visi, prisidėjusieji materialiai prie paminklo pastatymo, buvo apdovanoti naujuoju grupės muzikiniu albumu.

 DSC_0143

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close