Neįprasta menininkės paroda sakraliniame muziejuje

Gegužės 19 dieną Birštono sakraliniame muziejuje buvo atidaryta ir visuomenei pristatyta kaunietės dailininkės tekstilininkės Eglės Petraitytės-Talalienės 19-oji personalinė paroda „…ir lig pat žemės pakraščių…“.

E. Petraitytė-Talalienė yra baigusi Kauno dailės akademiją, dalyvavusi daugelyje parodų, o ši, eksponuojama Birštono sakraliniame muziejuje, yra 19 personalinė paroda. Menininkė nuo 1995 metų yra Dailininkų sąjungos narė, parodas rengianti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse.

E. Petraitytė yra kilusi iš žinomos Kauno inteligentų šeimos – mama buvo pedagogė ir liaudies menininkė, o tėtis – farmacininkas. Vienas Eglės brolis, keramikas, gyvena Floridoje, kitas – skulptorius, o dukra Ieva – menotyrininkė. Kaip juokavo menininkė, jų giminėje arba menininkai, arba farmacininkai, nes žentas ir brolienės – farmacininkės.

Parodos pavadinimas atsirado ne šiaip sau, o atsivertus Naująjį Testamentą ir paėmus pirmąją citatą:„…ir lig pat žemės pakraščių…“ Menininkė pasakojo, kad jos senelė visada po ranka turėjusi Naująjį Testamentą ir mėgusi dažnai jį paskaityti. Vėliau šis leidinys, kaip palikimas, atiteko Eglei, kuri taip pat juo naudojasi.

Sakraliniame muziejuje eksponuojami akvarele, mišria technika atlikti menininkės darbai, taip pat tekstilės kūriniai. Tarp jų yra labai įdomių ir neįprastų darbų, paveikslų, kurie padaryti iš…arbatos pakelių. „Pagal Zodiaką esu Žiurkė, tai viską ir renku, ir taupau. O vėliau sugalvojau kažką iš to sukurti“, – sakė E. Petraitytė-Talalienė. Apie mamos kūrybą trumpai kalbėjo ir dukra Ieva, kuri pastebėjo, kad apie artimo žmogaus kūrybą ir darbus kalbėti sudėtinga.

Ši Birštono sakraliniame muziejuje eksponuojama paroda yra surengta švenčiant menininkės gimtadienį, todėl sveikintojų ir susidomėjusiųjų paroda netrūko.

Už gražią ir įdomią parodą autorei dėkojo muziejininkė Daiva Valatkienė.

Parodą galima aplankyti iki birželio vidurio.

 DSCF3100

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close