Jaunimo teatrų festivalis „Jausmų sala“ – vėl Birštono scenoje

Gegužės 21 dieną Birštono kultūros centro salėje skambėjo jauni balsai, skardėjo juokas – čia vyko tradicinis vaikų ir jaunimo teatrų festivalis „Jausmų sala“. Šis gražus renginys kiekvienais metais į kurorto sceną sukviečia geriausius jaunimo kolektyvus, kad jie galėtų vieni į kitus pasižiūrėti, palyginti, ką sukūrė per metus, kaip ištobulėjo ir paaugo.

 

Liudvinavo laisvalaikio salės teatro studija „Gaja“ parodė folkloro spektaklį vaikams „Čyru vyru pavasaris“ ( režisierė Vita Gvazdaitienė), o Ukmergės kultūros centro Lėlių teatro studija „Katinas Murklys“ susirinkusiems žiūrovams padovanojo nuotaikingą vaidinimą lietuvių liaudies pasakų motyvais „Buvo buvo… Kaip nebuvo“ (režisierė Natalija Kovarskienė).

Pertraukos metu Kultūros centro kiemelyje įsikūrė visa piešėjų komanda – vaikai. Jie akvarele ar kitokiais dažais piešė popieriaus lapuose fantastinius vaizdus, figūras ir kitokius gražius dalykus, kuriuos padiktavo jų fantazija. Vieni savo kūrinius baigė greičiau, o kiti kiemelyje užsibuvo gana ilgai.

Po pietų pertraukos žiūrovus juokino Jurbarko kultūros centro Vaikų ir jaunimo teatro „Vaivorykštė“ artistai, suvaidinę J. Strong komediją „Kai 14…“ (režisierė Birutė Šneiderienė).

Kad žiūrovams nenusibostų sėdėti salėje, Liudvinavo teatro studija „Gaja“ kultūros centro fojė surengė dar ir koncertą.

O po koncerto Ukmergės kultūros centro Vaikų ir jaunimo teatro studija „Nykštukas“ suvaidino dramą rašytojo Vytauto Bubnio pjesės motyvais „Kaltė“ (režisierė Tamara Kvietkienė).

Paskutiniai į sceną užlipo šventės šeimininkai – Birštono kultūros centro jaunimo studijos artistai. Jie suvaidino naują spektaklį pagal Jurijaus Lomovcevo kūrinį „Vakaras su angelais“ (režisierius Rimantas Jacunskas). Pasirodo, mus saugantys angelai yra labai panašūs į mus, tik jie turi atsakingas pareigas – apsaugoti nuo nelaimių ir bėdų, į kurias mes linkę pakliūti…

Baigiantis šventei Birštono kultūros centro režisierius, festivalio organizatorius R. Jacunskas padėkojo vaikų ir jaunimo teatrų režisieriams, įteikė padėkas, saldžius prizus ir atsisveikino iki kito gražaus pavasario.

 DSCF3166

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close