Žiemą lietuviai domisi kulinarija, o pavasarį daugiau dėmesio skiria sveikam gyvenimo būdui

Artėjant Pasaulinei knygos ir autorinių teisių dienai prekybos tinklas „Maxima“ praneša, kad pastaraisiais metais didėja lietuvių susidomėjimas knygomis, kurių vien per pirmuosius keturis šių metų mėnesius tinklo parduotuvėse nupirkta apie 2,5 mln. vienetų. Taip pat pastebima, kad populiariausių knygų pozicijų jau kuris laikas neapleidžia maisto gaminimo ir sveikos gyvensenos knygos, kurių pardavimai tiesiogiai susiję ir su besikeičiančiais metų laikais.

 

„Pastaraisiais metais pastebime, kad klientai vis daugiau dėmesio skiria sveikai mitybai ir sveikam gyvenimo būdui. Tai rodo ne tik auganti vaisių ir daržovių paklausa, bet ir krepšeliuose vis dažniau pastebima liesesnė mėsa, auganti vištienos paklausa, dėmesys pieno produktams bei duonai su įvairiausiomis sėklomis. Ne išimtis ir knygos – rinkdamiesi jas, klientai taip pat pirmenybę teikia knygoms apie kulinariją bei sveikos mitybos ir gyvenimo principus“, – sako bendrovės „Maxima LT“ komercijos vadovė Nijolė Penkovskienė.

 

Pasak N. Penkovskienės lietuvių skaitymo įpročiai taip pat linkę keistis priklausomai nuo orų: vasarą klientai mieliau rinkosi lengvesnio pobūdžio knygas, kurios tapo puikiu palydovu atostogaujant, rūpinosi savo sodu bei įvaizdžiu. Taip pat nepamiršo ir mažųjų, kuriems pirko lavinančias knygeles. Rudenį, atšalus orams ir trumpėjant dienoms, knygų pardavimai šoktelėjo ketvirtadaliu ir didžiausią dėmesį klientai ėmė skirti knygoms apie kulinariją. Panaši tendencija išliko ir žiemą, tik pardavimai šoktelėjo dar penktadaliu. Kardinaliai situacija pakito šiemet, kai prasidėjus kalendoriniam pavasariui klientai daugiau dėmesio pradėjo skirti kūno linijoms ir lengvesniems skaitiniams.

 

„Maxima“ duomenimis, vien per pastaruosius du pavasario mėnesius nupirkta daugiau nei 41 tūkst. Andriaus Pauliukevičiaus knygos „Tobulas kūnas per 100 dienų“ vienetų. Antroje vietoje rikiuojasi lipdukų knygos vaikams, kurių parduota apie 13 tūkst., trečioje – erotinės trilogijos „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ tęsinys „Grėjus“.

 

Tarp tėvelių perkamų knygų vaikams šiemet populiariausia Annabel Karmel receptų knyga „Gaminu pats. Smagi receptų knyga vaikams“. Tarp pačių mažiausiųjų pirkėjų neabejotinos favoritės – spalvinimo ir užduotėlių su lipdukais knygelės. Populiariausios pirmaisiais šių metų mėnesiais buvo spalvinimo knygelė „My Little Pony“ ir užduotėlių su lipdukais knygelė mergaitėms „Per 350 lipdukų. Mergaitėms“. Taip pat, prekybos tinklo duomenimis, vis dar labai populiariomis išlieka istorijos apie Kakę Makę – „Kakės Makės enciklopedija“ ir „Kakės Makės abėcėlė“.

 

Populiariausios 2016 m. knygos ir vaikų leidiniai „Maxima“ parduotuvėse:

1. Andrius Pauliukevičius „Tobulas kūnas per 100 dienų“

2. Agnė Jagelavičiūtė „Mažos nuodėmės taisyklė“

3. Receptų knyga „Pasaulio virtuvė. Žingsnis po žingsnio“

4. Annabel Karmel „Gaminu pats. Smagi receptų knyga vaikams“

5. Beata Nicholson „Beatos virtuvė“

6. Knyga sodininkams „Sodo dienoraštis. Darbai pagal Mėnulį 2016 metais“

7. Ilka Rae Adams „Super maistas“

8. Knygelė su Coco Chanel citatomis „Maža juoda knygutė“

9. Spalvinimo knygelė vaikams „My little Pony“

10. Knygelė vaikams „Per 350 lipdukų. Mergaitėms“

 

Šiuo metu Lietuvoje veikia 234 „Maxima“ parduotuvės, kuriose dirba daugiau nei 16 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. pirkėjų.

Maxima_1

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close