Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimas Naujojoje Ūtoje

„Tautos kaip ir medžio stiprybė – šaknyse“ – šie žodžiai buvo pasakyti Naujojoje Ūtoje vasario 15 d. vykusiame Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjime. Ir iš tiesų šį kartą daug dėmesio buvo skirta Lietuvos istorijai. Kadangi buvo numatyta minėjimo metu surengti viktoriną, todėl seniūnaitijų atstovai ruošėsi iš anksto. Buvo sudarytos trys komandos: Žemaitkiemio krašto bendruomenės komanda (vad. Vaidas Kupstas, Naujosios Ūtos seniūnaitijos komanda (vad. Vilija Zablackienė) ir žiūrovų komanda (vad. Danguolė Kurtinaitienė). Viktorinos organizatorių tikslas buvo nesureikšminti nugalėtojus, bet pagilinti žinias, skatinti pažinti savo Tėvynę, jos istoriją. Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjime dar buvo parodyta literatūrinė-muzikinė kompozicija „Ieškok Tėvynės širdyje“, kurioje dalyvavo skaitovai Tautvydas Vencius, Rimgailė Vyšniauskaitė. Dainas, skirtas Lietuvai, dainavo Lijana Sarnickienė. Šios šventės proga visus susirinkusiuosius pasveikino seniūnas Algis Aliukevičius. Savo kūrybą skaitė ir renginį vedė Tautvydas Vencius. Naujosios Ūtos ir Žemaitkiemio bibliotekos paruošė knygų parodėlę apie Lietuvą ir gimtąjį kraštą. Buvo parodytas filmas „Skrydis per Lietuvą“.

  Anelė Lukjančuk

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close