Kaip ir kiekvienais metais, sausio mėnesį per Prienų rajono mokyklas praūžia olimpiadų viesulas. Sausio 11 d. „Žiburio“ gimnazijoje įvyko 51-osios chemijos olimpiados rajoninis etapas, sausio 16 d. „Ąžuolo“ progimnazijoje – 5-8 klasių, o „Revuonos“ vidurinėje mokykloje – 9-12 klasių matematikos olimpiados II (rajoninis) etapas.

Olimpiadų maratonas prasideda kiekvienoje mokykloje atrenkant gabiausius  mokinius, kurie deleguojami į kitą olimpiados etapą. Šiomis dienomis vyksta  rajoninės olimpiados, kurių metu išaiškėja gabiausi ir išmintingiausi mūsų rajono mokiniai. Jie savo gabumus galės išbandyti respublikiniame olimpiados etape. Tai puiki proga pasitikrinti žinias. Pedagogai gali spręsti apie ugdymo programų ir savo darbo kokybę ir tobulėjimą, vaikai – išbandyti uždavinius, kurių neras nė viename vadovėlyje. Daugiausia džiaugsmo šios olimpiados teikia mokinių tėveliams, kuriems vien žinia, kad jų vaikas pateko į olimpiadą, yra geriausias įvertinimas. Juk ne vienas jiems padedame ruošti namų darbus, ne vienas perduodame savo vaikams viską, ką tik turime ir žinome.

Chemijos olimpiadoje sausio 11 d. dalyvavo 37 mokiniai iš 7 rajono mokyklų. Daugiausia taškų rajoniniame etape pavyko surinkti dvyliktokui (IV gimnazijos klasė) Aleksandrui Marchockiui iš „Žiburio“ gimnazijos (mokyt. Džiuginta Gaigalienė). Tarp devintokų išmaniausias buvo Delianas Palinauskas iš Jiezno gimnazijos (mokyt. Jolita Jurkevičienė), II vietą užėmė Silvija Acaitė iš Išlaužo pagrindinės mokyklos (mokyt. Danė Banaitienė), o III vietą pasidalino Emilė Skrupskaitė iš Išlaužo pagrindinės mokyklos (mokyt. D. Banaitienė) ir Deimilė Diškevičiūtė iš Stakliškių vidurinės mokyklos (mokyt. Virginija Seniauskaitė). Tarp dešimtokų I vietą užėmė Marijus Giraitis iš „Žiburio“ gimnazijos (mokyt. Dž. Gaigalienė), II pasidalino Vaida Marčiulionytė iš „Žiburio“ gimnazijos (mokyt. Dž. Gaigalienė), Gytis Pikčilingis iš „Revuonos“ vidurinės mokyklos (mokyt. Dalia Baranauskienė) ir Monika Iešmantaitė iš Stakliškių vidurinės mokyklos (mokyt. V. Seniauskaitė). III vietą užėmė Paulius Kaminskas iš „Revuonos“ vidurinės mokyklos (mokyt. D. Baranauskienė). Tarp vienuoliktokų geriausiai uždavinius išsprendė Lukas Maciulevičius iš „Žiburio“ gimnazijos (mokyt. Dž. Gaigalienė). II vietą užėmė Diana Skulščiūtė iš Jiezno gimnazijos (mokyt. J. Jurkevičienė), o III – Simona Vaitonytė iš „Žiburio“ gimnazijos (mokyt. Dž. Gaigalienė). Dvyliktokų nugalėtojų laiptelius po A. Marchockij užėmė į II vietą užkopusi Ieva Ališauskaitė iš „Žiburio“ gimnazijos (mokyt. Dž. Gaigalienė), III pasidalino Indrė Kandrotaitė iš „Žiburio“ gimnazijos (mokyt. Dž. Gaigalienė) bei Asta Eidininkaitė iš Veiverių T. Žilinsko gimnazijos (mokyt. Dalytė Kvietkauskienė).

Sausio 16 d. vykusioje rajoninėje matematikų olimpiadoje laureatų buvo žymiai daugiau, todėl ir darbų taisymas bei rezultatų suvedimas pareikalavo daugiau laiko.

Penktose klasėse neginčijamu lyderiu tapo ir I vietą užėmė Astijus Simanavičius iš „Ąžuolo“ progimnazijos (mokyt. Violeta Grigonienė). II vietą pagal taškus,  surinktus už išspręstus uždavinius, laimėjo Mantas Liagas iš Skriaudžių pagrindinės mokyklos (mokyt. Rūta Trofimova). Skriaudžių pagrindinės mokyklos penktokė Ugnė Orintaitė užėmė III vietą (mokyt. R. Trofimova).

Šeštųjų klasių grupėje lyderiu tapo Danielius Matukaitis (mokyt. V. Grigonienė) iš „Ąžuolo“ progimnazijos. II vieta pasidalino trys šeštokai: Ugnė Alaburdaitė iš „Revuonos“ vidurinės mokyklos (mokyt. Aušra Menkevičienė), Aistė Šalomskaitė iš Stakliškių vidurinės mokyklos (mokyt. Zita Litvinskienė) ir Gabija Kuzminskaitė iš „Ąžuolo“ progimnazijos (mokyt. V. Grigonienė). III vieta atiteko Karoliui Brūzgai iš „Revuonos“ vidurinės mokyklos (mokyt. A. Menkevičienė).

Stipriausiu matematiku rajone tarp septintokų tapo Laurynas Stravinskas iš „Revuonos“ vidurinės mokyklos (mokyt. Raimonda Sorakienė). Šiek tiek nuo jo atsiliko Karolina Banionytė iš „Revuonos“ vidurinės mokyklos (mokyt. R. Sorakienė). III vieta atiteko Benui Aldakauskui iš „Ąžuolo“ progimnazijos (mokyt. V. Grigonienė).

Jaunųjų matematikų olimpiadoje laurus skynė ir „Revuonos“ bei „Ąžuolo“ aštuntokai. I vietą užėmė Mindaugas Keturakis iš „Revuonos“ vidurinės mokyklos (mokyt. A. Menkevičienė). II vietą užėmė Laimonas Petkevičius iš „Ąžuolo“ progimnazijos (mokyt. Irena Tarasevičienė). III vietą teko dalinti trims eruditams: Justinui Valčiukui iš Pakuonio pagrindinės mokyklos (mokyt. Irena Ptašnikienė), Bernadetai Balčiukynaitei iš „Ąžuolo“ progimnazijos (mokyt. I Tarasevičienė) bei Paulinai Grigaravičiūtei iš „Ąžuolo“ progimnazijos (mokyt. I. Tarasevičienė).

Iš devintokų geriausiai uždavinius išsprendė ir I vietą užėmė Arūnas Bendoraitis iš „Žiburio“ gimnazijos. Jį matematikos moko Juozas Padvelskis. II vieta pasidalino Erika Tadevosyan iš „Žiburio“ gimnazijos (mokyt. Aldona Ūsienė) ir Emilė Skrupskaitė iš Išlaužo pagrindinės mokyklos (mokyt. Jūratė Truncienė). Pagal surinktą taškų skaičių į III vietą užkopė „Žiburio“ gimnazistai Emilija Klimaitė (mokyt. Alvydas Pranskevičius) ir Mantas Sabaliauskas (mokyt. Zina Dobilienė).

Iš dešimtokų geriausia matematikė Silvija Žemaitytė iš „Žiburio“ gimnazijos (mokyt. Z. Dobilienė). II vietą užėmė Violeta Karpalavičiūtė iš Naujosios Ūtos pagrindinės mokyklos (mokyt. Ina Aleksiūnienė), o į III vietą užkopė Arnas Bendinskas iš „Žiburio gimnazijos“ (mokyt. Z. Dobilienė).

„Žiburio“ gimnazistai puikiai pasirodė ir vienuoliktųjų klasių grupėje. Lukas Maciulevičius (mokyt. A. Ūsienė) ne tik geriausiai išsprendė rajoninės olimpiados užduotis ir užėmė I vietą, bet ir gavo garbę atstovauti Prienų rajonui respublikinėje matematikos olimpiadoje. Pagal surinktą taškų skaičių, jis vienintelis iš Prienų rajono jaunųjų matematikų pelnė teisę pasitikrinti savo žinias respublikos mastu. II vietą užėmė taip pat A. Ūsienės mokinys Žygimantas Petronis. III vietą pasidalino net trys laureatai: Rimantė Celiešiūtė (mokyt. Jurgita Tamošiūnienė), Aleksandra Černomorec (mokyt. J. Padvelskis) ir Veiverių T. Žilinsko gimnazijos gimnazistė Ieva Kučingytė (mokyt. Zita Rukšėnienė).

Dvyliktųjų klasių grupėje tarpusavyje varžėsi vien tik „Žiburio“ gimnazijos dvyliktokai (IV klasė), o užtikrintą pergalę pelnė Raminta Klimaitė (mokyt. Z. Dobilienė). II vietą pasidalino Indrė Baranauskaitė (mokyt. Z. Dobilienė) bei Indrė Kandrotaitė (mokyt. J. Padvelskis). Tik šiek tiek prasčiau uždavinius išsprendė ir ant III vietos pakopos atsistojo Karolina Mačiulytė (mokyt. A. Pranskevičius).

Iš viso matematikos olimpiadoje II etape dalyvavo 30 penktokų, 27 šeštokai, 29 septintokai, 18 aštuntokų, 13 devintokų, 18 dešimtokų, 10 vienuoliktokų ir 8 dvyliktokai.

Pasibaigus matematikos olimpiadai, žinoma, domino atsiliepimai. Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos direktorė I. Tarasevičienė džiaugėsi laureatų skaičiumi. Šiemet jų daugiau nei pernai. Ne mažiau rezultatais džiaugėsi ir Prienų „Revuonos“ vidurinės mokyklos direktorės pavaduotoja ugdymui Rasa Alaburdienė. Šiemet ir „Revuonos“ mokiniai užėmė daug prizinių vietų. Nors, pasak jos, gabiausių mokinių skaičius išlieka panašus, bet tai vis tiek yra puikus darbo įvertinimas. Tiesa, tarp matematikos mokytojų sklandė ir abejonių kupinos mintys dėl uždavinių sudėtingumo, nes šiemet pasitaikė mokinių, kurių rajoninės olimpiados uždavinių sprendimai buvo įvertinti 0 taškų. Kai kurie, užėmę prizines vietas, taip pat surinko vos pusę galimų surinkti taškų.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close