Vasario 6-osios popietę gausus būrys muzikantų ir svečių sugūžėjo į Anykščių kultūros centrą, kur pasitinkant Užgavėnes, nuskambėjo devynioliktoji respublikinė kapelų šventė „Gaida“.

Susirinkusius linksmai praleisti laiką su muzika, pasveikino šventės organizatorė, Anykščių kultūros centro etnografė Regina Stumburienė.

„Mielieji, sveikinu visus pasitinkančius tradicinę devynioliktąją šventę. Įgyvendinti sumanytą projektą, aštuoniolika metu padėjo geradariai rėmėjai – tai AB „Anykščių energetinės statyba“ ir jos buvęs direktorius Alvydas Bitinas bei dabartinis vadovas Teodoras Bitinas bei Anapilin išėjęs Vytautas Galvonas“,- tardama sveikinimo žodžius kalbėjo R. Stumburienė ir pakvietė tylos minute pagerbti šviesų Vytauto Galvono atminimą.

Tačiau gyvenimas juda į priekį ir norisi dainuoti, groti.

„Už galimybę susitikti kapelų šventėje dėkojame šių metų šventės rėmėjams, įsteigusiems prizus – tai mišraus žemės ūkio puoselėtojams Algiui ir Ligitai Bukauskams bei ŽŪB „Anykščių vaismedžiai“ (J.Petraitis), AB „Ažuožerių sodai“ (J. Janišius), Anykščių r. savivaldybė “, – linkėdama geros nuotaikos ir šypsenų, šventę atidarė R. Stumburienė ir pakvietė visus į pačią gražiausią gryčią.

Jaukioje, namine duona kvepiančioje gryčioje, koncertavo liaudiškos muzikos tradicijas puoselėjantys muzikantai iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių: Grigiškių kultūros centro moksleivių liaudiškos muzikos ansamblis (vad. G. Šochienė), Grigiškių kultūros centro kapela „Gryčia“ (vad. R. Petkevičius) , Panevėžio r. kultūros centro kapela „Gegužinė“ ( vad. J. Rutkauskienė), Visagino kultūros centro kapela „Samanyčia“ ( vad. A. Gudas), Radviliškio kultūros centro kapela „Radvija“ (vad. J. Stakvilevičienė), Birštono kultūros centro kapela „Lendrūnas“ (vad. A. Jazbutis), Skuodo kultūros centro kapela „Bartuva“ ( vad. V. Valinskis)

Koncerte muzikantai dovanojo daug skambių dainų, gražių melodijų, o žiūrovai iš visos širdies pritarė jiems ir negailėjo šiltų plojimų. Pilnoje gryčioje svečių, patys linksmiausieji ne tik dainavo, tačiau ir šoko. Šventinę nuotaiką paįvairino atviras ir šmaikštus gaspadorius Jonas bei nuoširdi ir rūpestinga gaspadinė. Pas juos besisvečiuojantys svetingieji anūkai, vaišino visus įvairiais gardėsiais ir kvietė publiką rinkti šauniausią kapelą. Kol buvo renkami geriausieji muzikantai, susirinkusiuosius linksmino Anykščių kultūros centro kapela „Grieža“ (vad. K. Grigaliūnas).

Susumavus balsavimo rezultatus, paaiškėjo, jog didžiausią įspūdį publikai paliko Radviliškio kultūros centro kapela „Radvija“. Po jų pasirodymo, palietusio pačias giliausias širdies stygas, klausytojai atlikėjų nenorėjo paleisti nuo scenos. O Birštono kultūros centro kapelos „Lendrūnas“ muzikantai atviravo, kad vykdami į šventę, tuo pačiu aplankė Medžių lajų taką ir liko sužavėti.

Kapelų šventės dalyvius Anykščių kultūros centro direktorė Dijana Pertrokaitė, etnografė Regina Stumburienė, Anykščių r. savivaldybės vicemeras Sigutis Obelevičius ir rėmėjai išlydėjo įteikdami padėkas ir mielas dovanėles, bei kviesdami į kitais metais vyksiančią jubiliejinę šventę. Žiūrovų simpatijas taip pat pelnė gaspadorių vaidmenis atlikusieji režisieriai Jonas Buziliauskas ir Jolanta Pupkienė, o šventės organizatoriai negailėjo padėkos žodžių ir geros kloties linkėjo dosniems rėmėjams.

Po koncerto, užsigavėjusieji anykštėnai ir miesto svečiai, Kultūros centro kieme degino Morę ir varė įkyrėjusią žiemą bei susikaupusį blogį, vieni kitiems linkėdami, kad gyvenimas žydėtų su muzika.

Ramunė ŠALTENIENĖ

Birston 14

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close