Sausio 13-osios 25-osios metinės Prienuose

Sausio 12 d., likus vos keletui valandų iki kraupiosios 1991 m. sausio 13-osios 25-ųjų metinių, Prienų kultūros ir laisvalaikio centre (KLC) susirinko tie, kurie kasmet randa prasmę ir norą paminėti datą, kuri ilgai bus minima ne tik kaip lietuvių aukų pareikalavusi naktis, bet ir Tarybų Sąjungos griūties pradžia. Pabaigos pradžia.

 

Nors Nepriklausomybės siekio sąjūdis įvairiose šalyse prasidėjo anksčiau, bet būtent sausio 13-oji tapo tuo pasaulio istorijos kalendoriuje pažymėtu tašku, po kurio praėjus pusmečiui griūtis įvyko ir Tarybų Sąjungos lopšyje – Rusijoje. Po to nebeliko kito kelio, tik pripažinti, jog pasaulis pasikeitė, jam nebereikia senų, uždarų imperijų. Pasaulis turėjo būti laisvas ir atviras.

 

Nors į Prienų KLC susirinko nedaug norinčiųjų prisiminti šią svarbią Lietuvai naktį ir Prienų KLC chorų „Šilas“ bei „Gija“ kolektyvų narių skaičius lenkė vakaro svečių skaičių, tačiau šiluma, vienijanti tautą, kaip ir prieš 25 metus, iš kiekvieno širdies sklido ir šį vakarą. Ne vieno akyse sužibo ir karšta ašara, liejantis poezijai, chorų dainoms, ekrane šmėžuojant Sausio 13-osios nakties įvykių akimirkoms, tų trylikos lietuvių, žuvusių prie bokšto ir nebegalinčių matyti šiandieninės Lietuvos, veidams.

 

Centro fojė skambant Eurikos Masytės atliekamos dainos „…o Tu stovėk kaip stovi Laisvė…“ žodžiams, visi išskubėjo į lauką, kur jau degė atminimo laužas, Prienų 6-osios kuopos šauliai visus vaišino kareiviška koše ir karšta arbata. Prienų KLC susirinkusiems dovanojo savo dainas, kurias kartu dainavo visi.

DSC_7290

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close