Pasakų viešnagė Jiezno vaikų globos namuose

„…Ilgas pasakas mažiemus seka pirkioj vakarais…“. Šie poetės Salomėjos Nėries posmai nukelia mus į laikus, kai nebuvo kompiuterių ir telefonų, kai nemirgėjo televizorių ekranai, netgi radiją mažai kas turėjo. Ilgus tamsius vakarus žmonės trumpindavo sekdami pasakas, ne tik vaikams, bet ir suaugusiems, kartais baisias, pamokančias, kartais linksmas ir gyvenimiškas. Tie idiliški laikai jau praeityje, bet pasakos – ne. Tuo įsitikino gruodžio 16-ąją Jiezno vaikų globos namus aplankę svečiai, kurie prisijungė prie akcijos „Knygų Kalėdos“.

Jaukiai ant kilimo įsitaisiusiems vaikams pasakas pasekti panoro Prienų rajono savivaldybės mero patarėja Jūratė Zailskienė, Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis, Jiezno seniūnas Algis Bartusevičius (sekęs savo paties kurtą pasaką), Jiezno parapijos klebonas Rolandas Bičkauskas, Jiezno KLC direktorė Dalia Vertinskienė. Nors iš pradžių vaikai kalbėjo, kad pasakų jie neskaito, o kai kas ir nemėgsta, bet netrukus jų dėmesį prikaustė pamokomi, keisti ir stebinantys įvykiai, kokių galima atrasti ir dabartiniame gyvenime, ne tik pasakų pasaulyje. Mažieji ne tik atidžiai klausėsi, bet ir gyvai diskutavo su pasakotojais, klausinėjo ir patys atsakinėjo į klausimus. O kad neatsibostų pasakos, adventines dainas susirinkusiems dainavo Jiezno KLC etnografinio ansamblio „Jieznelė“ atstovės Dalia ir Ingrida. Tai buvo rimtos, netgi liūdnos dainos, tad vėl buvo smagu išgirsti šmaikščias pasakas, pasimokyti iš jų.

Išsibūrę ateitį mažieji nusivedė svečius į savo biblioteką, kurios darbuotojai Sigutei jie atvežė dovanų daug naujų knygelių. Gal po šio susitikimo vaikai dažniau ateis paskaityti pasakų į jaukią ir labai gražią savo knygų karalystę?

Šį smagų renginį vaikams dovanojo Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Jiezno filialo darbuotojos Vilma ir Sigutė, o direktorė Daiva Čepeliauskienė, įteikusi šeimininkams rinkinius „Prienų krašto vyturiai“, palinkėjo, kad smalsūs ir kūrybingi mažieji pasakų klausytojai taptų rašytojais ir jų kūrinėliai patektų į naująjį almanachą.

 

Jiezno bibliotekos informacija

IMG_0261

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close