Donorystės ir transplantacijos proceso koordinavimas bus įrašinėjamas

Skambindami į įstaigas, dažnokai išgirstame žodžius, kad pokalbis gali būti įrašinėjamas. Taip siekiama išvengti nesusipratimų. Donorystės ir transplantacijos procesas koordinuojamas ir organizuojamas telefonu, todėl siekiant proceso tikslumo ir skaidrumo, telefoninis darbas taip pat bus įrašomas. Visi organų donorystės ir transplantacijos procese dalyvaujantys gydytojai su nauja tvarka bus supažindinti.

Pokalbių įrašinėjimo diegimo procedūra buvo sudėtinga, nes reikėjo įvertinti griežtą duomenų apsaugos faktą – organų donorystės ir transplantacijos procese yra naudojami asmeniniai donoro ir recipiento duomenys.

Kaip vyksta koordinavimas?

Užregistravęs iš ligoninės reanimacijos skyriaus gautą pranešimą apie konstatuotą smegenų mirtį, gavus artimųjų sutikimą paimti organus transplantacijai, donorystės koordinatorius pradeda organizuoti donorinių organų paėmimo procesą. Organizuojamos chirurgų brigados, atliekamas pirminis recipientų (laukiančiųjų transplantacijos) parinkimas, laboratoriniai tyrimai (jei jie reikalingi nakties metu – iš namų kviečiami specialistai), nuolat renkama informacija apie donoro būklę, organizuojama logistika – visi šie darbai atliekami telefonu. Įrašant pokalbius, bus siekiama operatyviau patikrinti telefonu perduodamą informaciją, taip pat išvengti nesusipratimų ar klaidų.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close