Šiais metais maltiečių globojamiems seneliams paaukota daugiau nei 11 tonų duonos

Per šiuos metus įvairiems Maltos ordino projektams jau paaukota 11224kg duonos. Net 2100 „Gardėsio“ „Bočių“ duonos ir „Acorus vaistažolių“ lapkričio mėnesį pasiekė 29 miestuose gyvenančių vienišų senelių namus.

 

Atvėsus orams ir prasidėjus lietingam orui vienatvė pasidaro ypač sunki. Daugiau kaip 2000 maltiečių globojamų senelių prisipažįsta, kad kiekvieno žmogaus apsilankymas tokiu metu – jiems ypatinga dovana, išblaškanti sunkias mintis, palengvinanti ligų skausmus ir vienatvę.

Įpusėjus rudeniui Lietuvoje yra minimas senjorų mėnuo, kurio metu žmonės raginami dalintis savo dėmesiu ir šiluma su greta esančiais seneliais. Maltiečių, kartu su UAB „Fazer Lietuva“ ir UAB „Acorus Calamus“, vykdytos gerumo akcijos tikslas – parodyti vienišiems seneliams, kad jie yra nepamiršti, pasidalinti nuoširdžiu dėmesiu.

„Gardėsio“ duona ir rudeniniai linkėjimai senelius pasiekia jau antrą rudenį: pernai seneliai stiprinosi rugine duona su aviečių uogiene. Šiemet pristatyti „Bočių“ duonos ir vaistažolių arbatos rinkiniai – stiprybės ir sveikatos lauknešėliai.

 

 

Apie Maltos ordiną ir Maltos ordino pagalbos tarnybą

 

Maltos ordinas (MO) yra seniausia humanitarinės pagalbos organizacija pasaulyje, įkurta daugiau kaip prieš 900 m. Jeruzalėje. Šiuo metu MO vykdo pagalbos projektus 120–yje pasaulio šalių. Daugiau kaip 80 tūkst. MO savanorių visame pasaulyje teikia pagalbą 5 mln. skurstančių bei ligonių, o taip pat – nukentėjusių nuo karo, gamtos katastrofų, stichinių nelaimių.

 

Maltos ordino pagalbos tarnyba MOPT yra Maltos ordino socialinės pagalbos organizacija, įkurta 1991 m., dabar vienijanti daugiau kaip 700 savanorių. Pagrindiniai Lietuvoje vykdomi projektai yra: „Maistas ant ratų“ – karštos sriubos išvežiojimas į namus sunkiai sergantiems senukams 15–oje miestų, „Socialinė priežiūra namuose“ projektas 4-iuose miestuose, taip pat – socialiniai vaikų dienos centrai 8–iuose miestuose, veikia jaunųjų maltiečių organizacija.

 01f47637-7392-4633-b47b-2cbd148be24f

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close