Susirgote? SODRA Jumis pasirūpins !

Dėl permainingų orų padaugėja sergančių peršalimo ligomis. Ne retam prireikia prisilaikyti lovos režimo. Laikinojo nedarbingumo laikotarpiu apdraustasis gauna ligos pašalpą.

Primename, kad „Sodra“ ligos pašalpą skiria tik gavusi iš gyventojo prašymą, iš gydytojo – elektroninį nedarbingumo pažymėjimą, iš darbdavio – pranešimą dėl pašalpos skyrimo (NP-SD).

Asmuo gali pateikti prašymą ligos pašalpai skirti internetu per EGAS (Elektroninę gyventojų aptarnavimo sistemą). Tai kur kas greičiau ir patogiau, nei vykti į „Sodros“ teritorinį skyrių. Be to, teikiant elektroninį prašymą ligos pašalpai skirti, elektroninis parašas nebūtinas – pakanka tik identifikuotis per elektroninės bankininkystės priemones. „Sodros“ paslaugos per EGAS yra nemokamos.

EGAS pasiekiama adresais www.sodra.lt, www.epaslaugos.lthttp://gyventojai.sodra.lt.

Atkreipiame dėmesį, kad prie EGAS galima jungtis ir elektroniniu parašu. Jį formuoja integruotas lustas kortelėje (pvz., asmens tapatybės ar kt.), laikmenoje su universaliąja jungtimi (vadinamąja USB) arba mobiliojo telefono SIM kortelėje įdiegta mobiliojo parašo formavimo įranga. Elektroninis parašas skirtas asmeniui atpažinti elektroninėje erdvėje. Saugiu elektroniniu parašu pasirašyti dokumentai savo juridine galia prilygsta rašytiniams. Be to, elektroninis parašas suteikia vartotojui daugiau galimybių – EGAS portale yra prašymų, kuriuos gali pateikti tik elektroninio parašo turėtojai (tokie prašymai rodomi su spynele).

Prisijungę prie EGAS, gyventojai gali sužinoti „Sodros“ turimus duomenis apie save, apdraustasis gali pats suformuoti suvestinę ir peržiūrėti duomenis apie savo nedarbingumo laikotarpius, taip pat galima sužinoti apie priskaičiuotas ir mokamas išmokas, įgytą valstybinio socialinio pensijų draudimo stažą, pateikti prašymą skirti pensiją ar kompensaciją, sudaryti ar nutraukti valstybinio savanoriškojo socialinio pensijų, ligos, ligos ir motinystės pašalpos draudimo sutartį, pateikti prašymą išduoti įvairias pažymas, pranešti apie pasikeitusią sąskaitą, į kurią norite, kad būtų mokamos išmokos ir kt.

Gyventojai, neturintys galimybės naudotis internetu ar elektroninės bankininkystės priemonėmis, teritoriniam skyriui gali pateikti (atvykę į teritorinį skyrių ar atsiuntę paštu) popierinį prašymą skirti ligos pašalpą.

Daugiau informacijos – „Sodros“ informacijos centro telefonu 1883.

VSDFV Alytaus sk. inf.

 sodra

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close