Šventiniai renginiai Birštone

Visų gruodžio šeštadienių vakarus birštoniečiai ir miesto svečiai kviečiami praleisti prie gražuolės eglės vykstančiose mugėse. Čia galima ne tik gražių ir originalių dovanėlių įsigyti, bet ir pasivaišinti karšta arbata, blynais, meduoliais banginukais, namo parsinešti Prienų miškų urėdijos Birštono girininkijos darbuotojų dovanojamą eglės šaką.

Praėjęs šeštadienis buvo nelabai šaltas, tačiau žvarbus ir snieguotas. Ne visi rizikavo išeiti iš savo šiltų namų. Tačiau Birštone netrūko linksmų ir išradingų žmonių, ypač jaunimo, nepaisančio prasto oro. Nuo pietų kultūros centre vyko kalėdinis turgelis, aukcionai bei koncertas, kurį suorganizavo Birštono jaunimo klubas. Visi atėjusieji į turgelį buvo pavaišinti karšta arbata ir pyragu.

Vakarėjant, kai mieste užsidegė šventiniai žiburiai, visi rinkosi prie miesto eglės. Dėl nepalankaus oro vyko ne visi numatyti renginiai, bet ištvermingiausieji vaikai ir suaugusieji šoko, kiti šildėsi prie arbatos puodelio parduotuvėje-salone „Gaminiai iš lino ir medžio“. Čia laikinai įsikūrusioje mugėje buvo galima įsigyti iš stiklo ir žalvario padarytų labai mielų angeliukų, sagių, auskarų ir kitokių papuošalų, megztų raštuotų kojinių ir kepuraičių. Kas norėjo, galėjo išgerti arbatos, paskanauti sakralinio muziejaus darbuotojų iškeptų meduolių banginukų, blynų, nusipirkti originaliai išvirtos uogienės ar pasmaguriauti Irinos Putrimienės ūkyje (Matiešionių kaimas) subrandinto fermentinio sūrio su česnaku, riešutais ir be jokių prieskonių, taip pat išvirto ir suslėgto kvapnaus obuolių sūrio.

Atvykusieji į mugę pirko papuošalų, skanėstų ir gėrė arbatos, užsikąsdami blynais ir meduoliais. Taip pat vyko loterija, kurioje nelaimingų bilietų nebuvo.

Salono šeimininkė Onutė Velykienė džiaugėsi kartu su Birštono turizmo informacijos centru surengtu gražiu vakaru, kai žmonės galėjo ir pabendrauti, ir dovanėlę artimiesiems nupirkti.

Dar du šeštadienius iki Naujųjų metų prie eglės vyks šventiniai renginiai, koncertai ir mugės.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close