Prienų rajono medžiotojų varžybų taurę išsivežė birštoniečiai (GALERIJA) (atnaujinta)

Šeštadienio rytą Prienų šile supoškėjo galingi ginklai. Nors jau įprasta, kad įvairiuose šalies kampeliuose vyksta karinės pratybos, čia prasidėjo medžiotojų varžybos.

 

Į tradicinę šventę atvyko medžiotojai iš viso Prienų rajono bei svečiai iš Birštono – „Lokūpio“ būrelio medžiotojai. Prie prieniškių prisijungė ir jau ne pirmi metai glaudžius ryšius palaikantys alytiškiai.

 

Į buvusio Prienų sąvartyno laukymėje vykstančią šventę viliojo ir kvietė ne tik pagal garsiai pokšintys šautuvai, bet ir gardūs kvapai. Pasak Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Prienų skyriaus pirmininko Giedriaus Aleknavičiaus, Prienų krašto medžiotojai gali didžiuotis esantys vieninteliai Lietuvoje gausiai įvairiausiais patiekalais nukrautų stalų rungtyje. Ši rungtis bene labiausiai laukiama, nes ne vieną priverčia seilę pavarvinti.

 

O kur dar gali rasti ant iešmo kepto šerno? Kur dar gali paragauti rūkytos šernienos ir bebro uodegos? Ne visiems tenka laimė paragauti trapios ir sunkiai nusakomo gardumo žvėrienos. O kur dar labiau gardūs skoniu negu pavadinimu patiekalai. Čia viskas – ką gamta davė. Viskas, ką žmonės jau tūkstantmečius iš gamtos pasiima. Natūralu ir sveika. Norintiems būti dar sveikesniems medžiotojai siūlė ir pagal slaptą receptą gamintos karčiosios. Pasak jų, mažais kiekiais geriama bebro lytinės liaukos užpiltinė – tikras vaistas net nuo vėžio.

 

Ir stovyklas, ir stalus vertino gausi komisija, kuriai teko ne šiaip sau taškus suskaičiuoti, bet ir pasitarti. Tačiau Prienų medžiotojų būrelio keptas šernas buvo paklausiausias šventėje, todėl ir diplomas už gardžiausią virtuvę atiteko prieniškiams.

 

Žinoma, ne ką lengviau buvo ir šaudymo varžybose. Čia reikėjo imtis ir ypač didelio saugumo. Galima pasidžiaugti, kad medžiotojai supratingesni ir kantresni už daugelį automobilių vairuotojų, todėl ir skaudžių įvykių išvengta.

 

Visi medžiotojai varžėsi trijose pagrindinėse šaudymo rungtyse: judančio taikinio (bėgančio šerno), skrendančio taikinio (lėkštelės) ir stovinčio šerno. Šalia vyko ir šaudymo silpnesniais ginklais varžybos, šaudymo pneumatiniais ginklais varžybos vaikams bei keturkojų medžiotojų draugų varžybos.

 

Judančio taikinio (bėgančio šerno) šaudymo rungtyje medžiotojai turėjo pataikyti į pamiške velkamą taikinį – šerną. Šioje rungtyje taikliausias buvo ir pirmąją vietą iškovojo Vytautas Gerbutavičius, antras buvo Tadas Šapkus, trečioje vietoje liko Mantas Būblys.

 

Itin daug šaulių atidžiai stebėjo ir skrendančio taikinio (lėkštelės) šaudymo rungtį. Oras buvo puikus, vėjelis itin mažas, tad daugelio dalyvių lėkštelės skrido kaip užsakytos. Ir čia pat, nuaidėjus garsiam šūviui ir tebeaidint garsioms ovacijoms, pažirdavo į šukes. Šioje rungtyje pirmąją vietą iškovojo Alvydas Striauša, antrąją – LR Seimo narys Andrius Palionis, trečiąją – Mantas Būblys.

 

Paskutinė rungtis pritraukė visus medžiotojus. Stovinčio šerno šaudymo varžybose teko šaudyti į pamiškėje įsitaisiusį jau nejudantį taikinį. Skaičiuojant pašautuose „šernuose“ šovinių žymes, paaiškėjo, kad pirmąją vietą iškovojo Vytas Šerpenskas, antrąją – Vytas Stapčinskas, trečiąją – Arūnas Malinauskas.

 

Varžybose dalyvavo ir aštuonios moterys, beje, labai gerbiamos gausaus vyriško medžiotojų kolektyvo. Bendroje įskaitoje pirmąją vietą iškovojo Dovilė Paulauskienė, antrąją – Kristina Beleškaitė, trečiąją – Lina Damukaitienė. LR Seimo narys A. Palionis, įsteigęs visiems varžybų nugalėtojams prizus, jais apdovanojo visas moteris.

 

Kol komisija skaičiavo rezultatus, stipriausi medžiotojai varžėsi svarsčių kilnojimo bei gardžių patiekalų naikinimo varžybose. Linksmiausi galėjo ir pasišokti. Medžiotojams gyvai koncertavo visiems gerai žinomi Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro vokalistai Virginija, Raminta, Karolina, Valius ir Dominykas.

 

Suskaičiavus visus rezultatus paaiškėjo, kad pereinamąją Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Prienų skyriaus taurę iškovojo Birštono „Lokūpio“ medžiotojai. Nuo praėjusių metų ją saugojo Išlaužo būrelio medžiotojai.

 

DSC_6753

galerija0906 galerija0906 galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close