Vasara suteikia mums ne tik šilumą ir grožį, bet padovanoja įvairių sodo ir daržo gėrybių. Mums tik reikia jas sumaniai suderinti, šiek tiek įdėti meilės bei fantazijos, ir turėsime puikių vasaros vaišių visai šeimai ar svečiui priimti.

 

Šalta salotų sriuba

Reikės:

300 g salotų, 500 g rūgpienio, 200 ml vandens, 2 skiltelių česnako, 1 šaukšto acto, 20 ml aliejaus, 50 g graikinių riešutų, druskos ir krapų – pagal skonį.

Rūgpienį suplakti su aliejumi, vandeniu, actu, sukapotais česnakais ir druska. Suberti smulkiai supjaustytas salotas, pabarstyti smulkintais graikiniais riešutais ir krapais.

 

Rabarbarų ir ridikėlių salotos

Reikės:

0,5 stiklinės supjaustytų rabarbarų, ryšulėlio ridikėlių, 2 virtų kiaušinių, 2 šaukštų grietinės, druskos, pipirų, cukraus, svogūnų laiškų.

Rabarbarus sumaišyti sugriežinėliais supjaustytais ridikėliais ir grietine. Paskaninti pipirais, cukrumi, druska, pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais ir papuošti pjaustytais kiaušiniais.

 

Balandėliai su varške

Reikės:

1 kopūsto, 150 g varškės, 2 kiaušinių, 1 stiklinės ryžių, 0,5 šaukštelio raudonųjų pipirų, druskos, mėtos lapelių, petražolių ir krapų.

Padažui:

2 šaukštų sviesto, 2 šaukštų miltų, 5-6 šaukštų grietinės, prieskonių.

Kopūstą apvirti ir išskirstyti lapais. Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje, nusunkti ir sumaišyti su varške, įmušti kiaušinius, paskaninti prieskoniais ir žalumynais. Įdarą dėti ant kopūsto lapo ir užlankstyti. Sudėti į puodą su sultiniu ir troškinti, kol kopūstai suminkštės, pabaigoje supilti grietinės padažą. Padažui sviestą pakepinti su miltais, sumaišyti su grietine ir prieskoniais.

 

Žiedinių kopūstų pudingas

Reikės:

1,5 kg žiedinių kopūstų, 150 g sviesto, 4 šaukštų miltų, 4000 ml pieno, 5 kiaušinių, 2 šaukštų džiūvėsėlių, 150 g varškės, 1 šaukštelio kmynų, 1 šaukšto susmulkintų krapų, grietinės.

Ištirpintą keptuvėje sviestą gerai išmaišyti su miltais, pakepinti, neleidžiant paruduoti. Supilti pieną ir pavirti 10 min., po to atvėsinti, išmaišyti su tryniais, varške, krapais ir druska. Sudėti virtus smulkintus žiedinius kopūstus. Pabaigoje įmaišyti išplaktas baltymų putas, masę sukrėsti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą ar dubenį kepimui. Kepti orkaitėje kol gražiai apgels.

Šaldytas braškių tortas

Reikės:

4 kiaušinių, 120 g cukraus, žiupsnelio druskos, 120 g miltų, 40 g krakmolo, 200 g braškių, 20 g likerio, 400 ml grietinėlės, 200 g cukraus, šiek tarkuoto šokolado.

Trynius su puse cukraus ir druska sukti iki baltumo. Baltymus su likusiu cukrumi plakti iki standžių putų, atsargiai sumaišyti, suberti persijotus miltus ir krakmolą. Išmaišytą tešlą supilti į sviestiniu popieriumi išklotą formą. Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 25–30 min., o po to atvėsusį biskvitą perpjauti į 2 dalis. Vieną lakštą dėti į formą, padengti kremu, uždengti antru lakštu. Kremui braškes užpilti likeriu ir 1 val. palaikyti. 250 ml grietinėlės išplakti su 100 g cukraus, sumaišyti su trintomis uogomis. Tortą 5–10 val. laikyti šaldymo kameroje. Išėmus aptepti 150 ml grietinėlės, suplaktos su 100 g cukraus, papuošti uogomis.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close