Viskas su braškėmis arba iš braškių

Šiuo metu gausu pirmųjų daržo uogų – braškių. Jas galima virti, konservuoti, užšaldyti, daryti kokteilius ir įvairius gaiviuosius gėrimus. Tačiau labai skanūs kepiniai su braškėmis, kurie yra lengvai pagaminami. Pabandykite ir pradžiuginsite savo šeimą šiais skanėstais.

Pyragas su braškėmis ir maskarponės sūriu

2 valgomieji šaukštai cukraus, 1 valgomasis šaukštas krakmolo,

50 mililitrų riebios grietinėlės, 1 pakuotė sausainių „Damų piršteliai“, pakelis riebios varškės, 6 braškių pyragui papuošti, 250 g braškių – šviežių ar šaldytų, nepilno arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus, 250 g maskarponės sūrio, 1 pakuotės bemielės sluoksniuotos tešlos.

 

Gaminimo eiga

Tešlą atšildykite, jei reikia, pakočiokite, torto formos dugnu išspauskite 2 apskritimus, juos iškepkite karštoje orkaitėje ir atvėsinkite. Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su maskarpone ir elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite su vanile, citrinų sultimis, cukrumi ir grietinėle. Bent pusvalandžiui padėkite šaltai.
Kol įdaras atvės, paruoškite uogas. Jas (jei reikia atšildykite) nuplaukite, nuvarvinkite, suverskite į puodelį, suberkite cukrų, pakaitinkite ant ugnies ir įmaišykite šaukšte šalto vandens ištirpintą krakmolą – turi susidaryti tiršta masė. Jei uogos per skystos, dar įdėkite krakmolo, tada masę ataušinkite, kad sustingtų.
Atvėsusį tešlos lakštą klokite į torto formą, ant viršaus plonai tepkite pusę maskarponės ir varškės masės, tada plonu sluoksniu tolygiai paskirstykite uogas, uždėkite kitą tešlos lakštą ir aptepkite likusiu varškės kremu (truputį kremo palikite kraštams aptepti). Pyragą per naktį palikite šaldytuve, prieš tiekdami išimkite iš formos.
Kraštus aptepkite likusiu kremu, apdėkite damų piršteliais, viršų papuoškite citrinos griežinėliais ir braškėmis. Jeigu mėgstate drėgnus sausainius apšlakstykite juodosios arbatos arba romo mišiniu.


Pyragas su braškėmis

 

100 gramų cukraus, 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių, 5 kiaušiniai, 200 g kvietinių miltų, braškių – šviežių ar šaldytų.

 

Gaminimo eiga

Cukrų ir kiaušinius išplakite iki labai purios masės (geriausia elektriniu plaktuvu). Tada suberkite miltus ir vėl išplakite. Braškes (jeigu buvo užšaldytos –neatšildytas) supilkite į skardą (braškių reikia tiek, kad padengtų skardos apačią). Gautą tešlos masę pilkite ant braškėmis padengtos skardos. Kepkite 160–180 laipsnių karščio orkaitėje apie 40 minučių. Iškeptą pyragą galite apibarstyti cukraus pudra, kokoso drožlėmis ar kitais skanėstais.

 

Atsigaivinti galite skaniu kokteiliu

 

Kokteilis „Braškinė svajonė“


2/3 litro pieno, 7 braškės, 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus.

 

Gaminimo eiga

4 nuplautas braškes sutrinkite su vaniliniu cukrumi, supilkite pieną ir viską gerai išsukite plaktuvu.
Likusiomis braškėmis papuoškite stiklinaites.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close