„Operacijoje dalyvauja daugybė elementų, kure kovos lauke turi veikti suderintai kaip orkestras“,- plk. ltn. Giedrius Anglickis

Po Pabradės poligoną išsisklaidžiusios grupės karių, kurios imituoja dviejų priešiškų pajėgų kovą.
Pajėgos jungia karius išskirtingų šalių – Lietuvos, JAV, Portugalijos, Slovėnijos ir Vokietijos. Nors treniruojami, atrodytų, įprasti taktikos veiksmai – žvalgybos, pozicijų užėmimo, atakos, gynybos– visos operacijos baigtis priklausys nuo suderinto grupių veikimo kiekvienoje iš „kovojančių“ šalių.
Stebint pratybų lauką aiškėja karinės klišės „sąveikumo tobulinimas“ prasmė: svarbu, kad visos grupės laiku užimtųnumatytas pozicijas, kad suderintų manevrus, kad laiku atvyktų parama išsausumos ir oro.
„Operacijoje dalyvauja daugybė skirtingų judančių elementų: pėsininkų grupės, sunkioji technika, orlaivia. Ir visi šie elementai turi veikti suderintai kaip orkestras“, – sakė operacijai vadovaujantis Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono vadas pulkininkas leitenantas Giedrius Anglickis.
Pasak vado, suderintas ir tikslus veikimas taip pat labai svarbus karių saugumui.
Vado veide atsispindiįtampa: akivaizdu, kad sąveika atsiranda ne iš karto, ji reikalauja ilgai trunkančio „drilinimo“(angl. karinis terminas drill reiškia kartotines treniruotes). Būtent tuo yra svarbios dabartinės pratybos. Jos suteikia galimybę įvairių šalių ir padalinių kariams sinchronizuoti savo veiksmus ir jaustis viena visuma tarptautinėje aplinkoje.
Šiuo metu Pabradės poligone treniruojasi kariai, dalyvaujantys tarptautinėse pratybose „Saber Strike“.
IMG_7944

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close