Dviračių žygio „Per žydinčią Lietuvą“ dalyvių viešnagė Birštone

Penktadienio popietę prie Birštono savivaldybės ribos buvo pasitikti dviračių žygio „Per žydinčią Lietuvą“ dalyviai. Vėliau, prisijungus birštoniečiams, visi dalyviai privažiavo prie Birštono kultūros centro, kur jų jau laukė savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, „Bočių“ bendrijos nariai, kurorto gyventojai ir KC tautinių šokių kolektyvas „Aguonėlė“.

 

Minėdami Lietuvos nepriklausomybės 25-metį bei Lietuvai pagražinti draugijos atkūrimo 20-metį, šios draugijos nariai leidosi į dviračių žygį per Lietuvą ir važiuodami džiaugėsi gražiu ne tik savo draugijos, bet ir visos šalies žmonių noru gyventi gražiau ir tvarkingiau.
Žygį dviratininkai pradėjo Panevėžyje ir važiuodami aplankė ne vieną šalies miestą ar miestelį. Žygį „Per žydinčią Lietuvą“ jie baigė gegužės 23 d., šeštadienį, Vilniuje, kur Katedros aikštėje vyko baigiamasis renginys – Valstybingumo šventė.

Penktadienio popietę dviratininkus pasitiko birštoniečiai su alyvų šakelėmis, o „Bočių“ bendrijos nariai Lietuvai pagražinti draugijos pirmininką Juozą Dingelį papuošė lapų vainiku.
Žygio dalyvius pasveikino Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, kuri džiaugėsi gražia draugijos iniciatyva ir iniciatyvumu, prasminga kelione. Merė pasidžiaugė mūsų kurortu, sakydama, kad Birštone yra daug žalumos, gėlių, o medžių turėtų būti tiek, kiek gyvena žmonių ir dar daugiau. Ir visą šį grožį padeda kurti ir Lietuvai pagražinti draugijos nariai, kurių dėka kurortas kasmet tampa vis gražesnis.

Dviratininkų žygio dalyvius sveikino ir Lietuvai pagražinti draugijos Birštono skyriaus pirmininkas Tadas Zubavičius, pasitikęs svečius prie Birštono savivaldybės ribos.

Lietuvai pagražinti draugijos valdybos pirmininkas J. Dingelis pasidžiaugė, kad keliaudami per Lietuvą ir veždami Vaižganto idėjas mato vis gražėjančią Lietuvą, kad puoselėdami savus miestus žmonės drauge kuria gražesnę Lietuvą. J. Dingelis Birštono merės N. Dirginčienės pasiteiravo, ar tikrai bus Birštone pastatytas paminklas Vaižgantui. Merė užtikrino, kad artimiausiais metais paminklas Vaižgantui tikrai iškils kurorte. Tada J. Dingelis patikino, kad ir Lietuvai pagražinti draugija prie to prisidės rinkdama aukas. Simboliškai akcija čia pat ir buvo pradėta paprašant kiekvieno į kepurę paaukoti po eurą.

Keliautojams smagiai grojo muzika ir sukosi jaunieji tautinių šokių kolektyvo „Aguonėlė“ šokėjai.

Lietuvai pagražinti draugijos Birštono skyriaus nariai žygio dalyviams surengė svetingą vakaronę prof. kalbininko Jono Kazlausko tėviškėje Matiešionyse.

O ryte žygio dalyvių laukė paskutinis kelionės etapas – į paskutinę stotelę Vilniuje.

Dvidešimties dviratininkų kelias nusidriekė per 15 savivaldybių: Panevėžio, Pasvalio, Pakruojo, Radviliškio, Telšių, Kretingos, Palangos, Šilutės, Pagėgių, Jurbarko, Kauno, Prienų, Birštono, Trakų ir Vilniaus. Važiuodami per Lietuvą žygio dalyviai visą kelionę filmavo, o filmuotą medžiagą „Klajūnų“ klubas paskleis po pasaulį, supažindins užsienio šalyse gyvenančių lietuvių bendruomenes. Šis žygis „Per žydinčią Lietuvą“ yra tarsi pasirengimas „Klajūnų“ klubo 2016 m. organizuojamai kelionei aplink pasaulį, skirtai Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui paminėti.

DSCF0191

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close