Birštonas tapo motociklininkių sostine (GALERIJA)

Šeštadienį Birštoną sudrebino šimtų motociklų variklių gausmas. Čia į pirmąją savo šventę – Motociklininkių dieną susirinko motociklų fanės ir vairuotojos iš visų Lietuvos kampelių. Itin gausų būrį papildė ir vyrai, su malonumu sutikę į moterišką renginį palydėti ir palaikyti savo bendramintes.

Vidurdienį iš Kauno atvykusi motociklininkų ir motociklininkių kolona pro Prienus pasuko į Birštoną, kur apvažiavę ratą pažadino visus, kurie saulėtą šeštadienio rytą drįso dar snausti. Visi šventės dalyviai buvo pakviesti į Birštono vasaros estradą pasigėrėti pramoginiu motociklų pasirodymu, išklausyti profesionalių medikų patarimų apie motociklininko išgyvenimo įgūdžius, kol atvyks greitoji medicinos pagalba. Čia pat visiems svečiams savo gražius pasirodymus dovanojo ir jaunieji bičiuliai, kurie ant motorizuotų dviračių transporto priemonių atsisės dar negreit. Birštono kultūros centro liaudies šokių kolektyvas leido prisiminti savo kilmę, na, o jaunuosius prieniečius ir birštoniečius jungiantys modernių šokių kolektyvai „SOLO“ bei „Feniksas“ padovanojo ne tik suteikiančius visiems jėgų šokius, bet ir šokį pagal legendinę dainą „Juoda orchidėja“. Būtent su šiuo simboliniu motociklininkų himnu į orą pakilo ir kelios dešimtys spalvotų oro balionėlių. Šios gražios ir pirmosios Lietuvos istorijoje dienos proga juos paleido visos šią dieną susirinkusios motociklininkės.

Susirinkę dalyviai bei žiūrovai galėjo išklausyti ir policijos pareigūnų pagyrų, praėjusią savaitę dviračių transporto priemonių vairuotojai išvengė didesnių incidentų. Na, o Lietuvos policijos kapelionas kunigas Algirdas Toliatas visas motociklininkes ne tik pasveikino, bet jas, kartu su motociklais, ir pašventino. Vėliau visi dalyviai ant žalios kurorto pievos prie Nemuno galėjo atsipalaiduoti klausydamiesi energingos, pirmą kartą klausytojams pristatomos Sauliaus Petreikio orkestro programos. Saulius ir pats – tikras žmogus-orkestras, todėl prijaučiančių visos komandos muzikai netrūko.

Renginį organizavo „Motociklininkės Lietuva“ bendruomenė.

 

DSC_2913

galerija0906 galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close