Prienai ir Birštonas dar kartą sukirto rankomis

Gegužės 13 d. Prienų rajono savivaldybėje lankėsi Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė su Savivaldybės atstovais. Čia ji susitiko su Prienų rajono savivaldybės meru Alvydu Vaicekausku. Kaip minėjo pati merė, kaimyninių savivaldybių bendradarbiavimas dėl nežinomų priežasčių ir nesusikalbėjimo buvo nutrūkęs, tačiau panašu, kad naujai išrinkto mero A. Vaicekausko iniciatyva dialogas tarp Nemuno kilpų kraštą supančių savivaldybių vadovų vėl atgims.

Savivaldybių vadovai patvirtino, kad pirmosios diskusijos ir bendradarbiavimas bus susijęs su abi savivaldybes vienijančiomis aplinkybėmis. Vienas iš pirmųjų darbų – dviračių takas, jau spėjęs išgarsėti itin audringai vertinama savo pabaiga pelkėje. Pasak vadovų, netrukus šis takas bus pratęstas ir pagaliau sujungs abi savivaldybes bei apsaugos dviratininkus, šiuo metu priverstus kirsti judrų magistralinį kelią. Diskusijos pajudėjo ir kapinių plėtros klausimu. N. Dirginčienė pripažino, kad į amžinybę išėjusių abiejų savivaldybių gyventojus priimančios kapinės – ne vienos, o abiejų savivaldybių rūpestis. Be rekreacinių objektų statybos bei Europos Sąjungos fondų įsisavinimo, dviejų savivaldybių vadovai ketina imtis ir kelio nuo Birštono iki F. Martišiaus g. kalno rekonstrukcijos. Pasak A. Vaicekausko, šis didelės vertės bei svarbos projektas kažkodėl paskutiniu metu stoja. Siekdami paskubinti darbus, abiejų savivaldybių merai ketina šį klausimą aptarti ir su kaimyninių savivaldybių vadovais.

N. Dirginčienė patikino, kad savivaldybių bendradarbiavimas ir toliau bus plėtojamas, tiesa, patvirtinti, kad šis bendradarbiavimas prioritetinis, – nesiskubino. Tačiau panašu, kad Nemuno kilpų krašto socialdemokratų gretose įsivyrauja bent jau sąlyginė taika.

DSC_9435

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close