Vazgaikiemyje susirungė jaunieji raiteliai (GALERIJA)

Gegužės 16–17 d. Vazgaikiemio kaime, Visuomenės harmonizavimo parko hipodrome vyko „Jaunųjų raitelių šventė 2015“.

Į ją susirinko įvairaus amžiaus jaunieji raiteliai. Net keli žirgynai varžėsi tarpusavyje, kurio raiteliai geriau valdo bei prižiūri žirgus, kurio žirgai turi didžiausią varžybų patirtį ir nepriekaištingai įveikia užduotis.

Raiteliai varžėsi dailiojo jojimo bei konkūro rungtyse, kuriose reikėjo įveikti skirtingo aukščio, skirtingoms kategorijoms skirtas kliūtis. Kliūčių distanciją reikėjo įveikti skirtingais, dažniausiai 2 minučių neviršijančiais laiko tarpais. Už užkliudytą kliūtį prie bendro laiko buvo pridedamos 4 sekundės, o žirgui porą kartų atsisakius įveikti kliūtį, raiteliui tekdavo aikštę palikti be įskaityto rezultato. Jauniesiems raiteliams ne kartą teko palikti aikštę be įskaitos. Tiesa, pastarosios varžybos pareikalavo ir traumų. Žirgai, išsigandę aukštesnių užtvarų, ne kartą greitai sustodami savo mažuosius raitelius privertė palikti balną. Žinoma, reikia džiaugtis, kad išvengta rimtesnių traumų, o labiausiai patyrusių žirgų raiteliai galėjo džiaugtis puikiais prizais.

DSC_0087

 

galerija0906 galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close