Atšilus orams šoktelėjo dviračių pardavimai

Didžiausio Lietuvoje statybos, ūkio ir buities reikmenų prekybos tinklo „Senukai” parduotuvėse atšilus orams parduodama vis daugiau dviračių. Prekybininkai pastebi, kad Lietuvos gyventojai dažniausiai renkasi kokybiškus žinomų  prekės ženklų dviračius.

„Jau kelinti metai pastebime, kad dviračių pardavimams kartais net labiau nei specialūs kainų pasiūlymai įtaką daro sparčiai gerėjantys orai. Ypač didmiesčiuose dviračiai aktyviausiai perkami savaitgalį, kai nusimato keliauti dviračiais palankios oro sąlygos“, – sako UAB „Senukų prekybos centras“ rinkodaros direktorė Inga Jočienė. Anot jos, tokiomis dienomis dviračių pardavimų skaičiai išauga net trigubai.

Pasak I. Jočienės, pernai pavasaris buvo šiltesnis, todėl ir dviračius pirkėjai pradėjo pirkti gerokai ankščiau nei šiemet. Šiemet lietuviai dviračių pradėjo žvalgytis kovą, daugiausia jų buvo nupirkta kovo 11 d. –  per laisvadienį, kai minėjome Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Antra pardavimo banga prasidėjo tik balandžio pabaigoje.

Analizuojant pardavimų statistiką, prekybinikai pastebi ir skirtingus dviračių pirkimo įpročius – didmiesčiuose pirkėjai dažniau renkasi išskirtinio dizaino ir itin kokybiškus žinomų prekės ženklų – Lombardo, Capriolo, DHS, Ideal – dviračius, o regione gyventojams dviračio dizainas nėra toks aktualus, svarbesnė transporto priemonės kaina. Vertinant kelerių metų tendencijas, matyti, kad didesnių miestų gyventojai perka brangesnius dviračius, nei regione gyvenantys pirkėjai.

„Akivaizdu, kad dviračiai kasmet vis populiarėja, kyla ir gyventojų reikalavimai šiai transporto priemonei, todėl šiemet trečdaliu praplėteme asortimentą, atsižvelgdami į pirkėjų poreikius. Šiemet populiariausi – „Viros Pro Sports“ hibridiniai miesto dviračiai, kuriuos gamina viena didžiausių Lenkijos gamyklų – „Arkus and Romet“, – pasakoja  UAB „Senukų prekybos centras“ sporto prekių grupės vadovas Paulius Paškevičius.

Paauglių ir vaikiškus dviratukus dažniausiai renkasi ir patys vaikai. „Jeigu tėvai vertina kokybę ir patogumą, tai vaikams svarbiausias pasirinkimo kriterijus – dviračio dizainas, todėl labai buvo svarbu atsivežti tokių dviračių, kurie tiktų ir vaikams, ir jų tėveliams“, – sako I. Jočienė.

Prekybos tinklo parduotuvėse ir „e-Senukuose“ pirkėjams siūloma daugiau nei 100 skirtingų pavadinimų dviračių, dauguma jų pagaminta Europoje. Kainos svyruoja nuo 150 iki daugiau nei 600 eurų.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close