Prienų „Žiburio“ gimnazijoje – respublikinis praktinis kūno kultūros mokytojų seminaras

Prieš savaitę Prienų „Žiburio“ gimnazija buvo atvėrusi duris kūno kultūros mokytojams iš visos Lietuvos. Visą dieną daugiau nei 70 mokytojų iš įvairių šalies kampelių, nepaisydami visą savaitę vykstančių mokinių atostogų, aktyviai judėjo Prienų gimnazijoje vedamose kūno kultūros pamokose, įdėmiai jas stebėjo bei aptarinėjo.

 kultura

Seminarą „Šiuolaikinė kūno kultūros pamoka“ organizavo ir jame dalyvauti kvietė „Žiburio“ kūno kultūros mokytojų kolektyvas. Kaip sakė seminaro vadovas, mokytojas ekspertas, gimnazijos kūno kultūros mokytojų metodinės grupės pirmininkas Olegas Batutis, idėja surengti šį seminarą kilo dar mokslo metų pradžioje aptariant metodinės grupės metinį darbo planą. Pasak jo, sukaupta didžiulė patirtis daug metų dalyvaujant tarptautiniuose kūno kultūros mokytojų seminaruose, vedant autorinius seminarus šalies mokytojams bei pakankamai sėkmingas darbas su gimnazijos mokiniais leido tikėtis, kad seminaras sulauks kitų mokyklų mokytojų susidomėjimo ir jų noro dalyvauti jame. Kita vertus, gimnazija jau turėjo patirties organizuojant panašaus pobūdžio renginius. Prieš penkerius metus, 2010 m. spalio pradžioje, gimnazijos kūno kultūros mokytojai buvo surengę tokio pat pavadinimo seminarą Lietuvos kūno kultūros mokytojams. Seminaras buvo sėkmingas, sulaukta arti šimto dalyvių ir puikių atsiliepimų po seminaro.

Šiais metais seminaras, pasak O. Batučio, buvo dar didesnis ir įdomesnis. Iš viso pravesta 12 skirtingų pamokų, kurios vyko trijose salėse („Žiburio“ gimnazijos sporto ir aerobikos salėse bei „Ąžuolo“ pagrindinės mokyklos sporto salėje), tad dalyviams šį kartą reikėjo pasukti galvą, kurioje iš trijų vienu metu vedamų pamokų jiems dalyvauti.

Savo pamokas seminaro dalyviams pristatė ne tik „Žiburio“ gimnazijos mokytojai Olegas Batutis, Dalia Šklėriūtė, Arturas Juočiūnas, bet ir Prienų rajono Balbieriškio pagrindinės mokyklos kūno kultūros mokytoja metodininkė Danguolė Damijonaitytė, Prienų rajono Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos kūno kultūros mokytoja metodininkė Daiva Macijauskienė, Prienų „Ąžuolo“ pagrindinės mokyklos kūno kultūros mokytojas metodininkas Kęstas Joneliūnas, kūno kultūros mokytojas, Prienų KKSC krepšinio treneris Karolis Abramavičius, Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos kūno kultūros mokytojas Kęstas Deltuva, kūno kultūros mokytojas, Lietuvos sporto universiteto doktorantas Dalius Juodsnukis bei Kauno informacinių technologijų mokyklos kūno kultūros mokytoja metodininkė Deimantė Andrušaitė.

Nors šiemet seminare dalyvavo kiek mažesnis kūno kultūros mokytojų skaičius, palyginti su 2010 metais, norinčiųjų jame dalyvauti ir pateikusių prašymus skaičius gerokai viršijo 100. Ankstesnė patirtis paskatino pakviesti daugiau mokytojų, galinčių pristatyti savo sėkmės pamokas, pasiūlyti dalyviams didesnį pamokų pasirinkimą ir platesnį jų spektrą. „Mes sąmoningai priėmėm mažiau dalyvių, tik tuos, kurie pirmieji pareiškė norą dalyvauti, ir atsakėm visiems kitiems. Tai leido išvengti nereikalingo susigrūdimo vedamose pamokose, kokybiškesnio dalyvių pasiskirstymo ir padidino seminaro efektyvumą“, – teigė O. Batutis.

Tos nuomonės, kad seminaras tikrai pavyko, laikosi ir dauguma jame dalyvavusių mokytojų. Jie džiaugiasi, kad atsiranda drąsių, kūrybingų žmonių, nebijančių pristatyti savo sėkmės pamokas kitiems, pasidalinti turima patirtimi. Mokytojų žodžiais tariant, „tokio, praktinio, pobūdžio seminarų Lietuvos kūno kultūros mokytojams nėra daug, jų labai trūksta, todėl kiekviena galimybė dalyvauti juose ir pasisemti teigiamos patirties šiame darbe neįkainojama“. Jie pasakoja šiame seminare įgiję naujų žinių ir gebėjimų organizuoti bei vesti šiuolaikiškas kūno kultūros pamokas, patobulinę mokinių motyvavimo ir paramos jiems kompetenciją. Visa tai yra labai svarbu dirbant su mokiniais, skatinant jų aktyvumą kūno kultūros pamokose, ugdant jų fizinio aktyvumo poreikį.

Seminaro organizatoriai džiaugiasi pavykusiu seminaru ir jau kuria planus ateičiai – jie norėtų, kad seminaras taptų tradiciniu, kasmetiniu. „Nors tai ir didžiulis iššūkis kasmet dalyviams pristatyti kažką naujo ir įdomaus, didelis dalyvių susidomėjimas seminaru ir jų aktyvumas skatina mus apie tai rimtai susimąstyti ir, ko gero, jį priimti, bent jau bandyti organizuoti seminarą kas dveji metai“, – tokiomis optimistinėmis nuotaikomis gyvena puikų seminarą surengę ir sėkmingai jį pravedę Prienų „Žiburio“ gimnazijos kūno kultūros mokytojai.

Parengė Roma Sinkevičiūtė, nuotrauka Arturo Juočiūno

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close