Sveikatos ir sporto šventė Žvėrinčiaus miške

Vasaris – sveikos gyvensenos ugdymo ir sporto visiems mėnuo. Ta proga Birštono sveikos gyvensenos klubas „Šilagėlė“ kvietė bendruomenę sportuoti gryname ore, o tam tinkamiausia vieta – Žvėrinčiaus miškas.

Gražų, bet vėsoką šeštadienį, vasario 21 d., 12.00 val. sveikuoliai ir svečiai rinkosi kairėje Žvėrinčiaus pusėje, tako pradžioje, kur einant nuo Birštono yra sporto aikštelė. Prie laužo aikštelėje susirinko apie keturiasdešimt įvairaus amžiaus šventės dalyvių. Iš pradžių visi dalyviai, kad apšiltų, žaidė įvairiausius žaidimus. Paskui vyko individualios rungtys. Pirmoji rungtis – nuo trijų metrų žymos ant kuolo užmesti 10 žiedų. Geriausiai sekėsi Kaziui Lukošiui, užmetusiam 8 žiedus, antrą vietą iškovojo Vytas Vaitkevičius, taikliai nuskraidinęs 6 žiedus, trečioji vieta atiteko Vytautui Gedminui (5 žiedai). Antroji rungtis – įveikti 30 metrų atstumą per 1 minutę. Geriausiai sekėsi Albinui Zieniui, jo laikas 1min. 01, 21 sek., antrąją vietą iškovojo Raimonda Mikėnienė – 1 min. 01, 24 sek., trečias liko Kęstutis Šerpenskas – 1 min. 01, 30 sek. Rungčių nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti sveikuoliškomis dovanėlėmis.

Visiems buvo gera vaišintis atsineštomis vaišėmis, draugiškai dalintis maistu. Labai skanios buvo lauže keptos bulvės, kurias paruošė Zita Šveinauskienė, ir Aldonos Žaliauskienės virta kaip visad gardi grikių košė. Visus sušildė skani Stasės Viningienės gilių kava ir Valentino Kaminsko ruošta arbata.

Už meniškai ir meistriškai sukrautą laužą dėkojame Bronei ir Kaziui Lukošiams.

Vasario 14 d. septyni „Šilagėlės“ klubo nariai vyko į Palangą, kur dalyvavo žiemos maudynėse „Palangos ruoniai – 2015“ ir iškilmingame Sveikuolių sąjungos 25-ojo gimtadienio minėjime bei konferencijoje „Grūdinimasis ir sveikata“.

Pirmą kartą žiemą Baltijos jūroje įveikusi „šalčio barjerą“ išsimaudė Algimanta Gedminienė. Jau ne kartą ir ne du Baltijos jūroje „ruoniavo“ Aldona Žaliauskienė, Laimutė Česnavičienė ir Vytautas Gedminas.

Už saugią kelionę dėkojame šilagėliečiui Vytautui Vaitkevičiui.

 

Klubo prezidentas Vytautas Gedminas

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close