NUOMONĖ . Ir vėl rinkimų metas…

Dar kitaip šį pavadinimą galima perversti kaip „Ir vėl kėdžių dalijimosi metas“, beje, ir postų, ką parodė jau baigianti kadenciją Prienų rajono savivaldybė. Juk labai aiškiai šios savivaldybės buvo tai parodyta. Po praėjusių rinkimų vyko perbėgimai, intrigos, „vertimai“ iš postų, rietenos. Ką čia ir bekalbėti. Buvo vienos partijos atstovas, kuris daug žadėjo, kad padarys auditus, patikras ir t.t., o kas iš to išėjo? Viena kalbėjo, o viską darė atvirkščiai – gavo šiltą kėdę ir nuėjo pas tą, ant kurio kalbėjo… Juk ir straipsnių buvo laikraštyje. Žmonės tiki pažadais, jie pasitiki. Bet kas iš to? Paprasčiausia žmogeliai būna apgauti. Galima apie tokius politikus pritaikyti posakį: tos žvaigždės gražios iš toli, kai šviečia, o iš arti jos subliūkšta kaip muilo burbulas… Dabar vėlgi „keliasi“ kandidatai į merus, kurie jau buvę, ir kurių valdymo laikotarpiu jokių pokyčių nebuvo, ir visgi yra magiška, sakykim, trauka vėl pripulti prie „lovio“… Aišku, žmonės vis metai iš metų pasimoko, bet išrandama kitų būdų, kaip privilioti balsuotojus. Dabar yra viena partija – atseit nepriklausomi kandidatai, perbėgėliai iš visokių partijų, bet juk čia senoji nomenklatūra, tik kitu pavadinimu… Gal tikimasi, kad žmogus, pamatęs naują pavadinimą, juo patikės ir už jį balsuos, bet gausis atvirkščiai – jis pritars tai tvarkai, kokia ir yra. Aišku, turiu pasakyti, kad ne visi politikai yra „blogi“, yra ir „baltų varnų“ tarp „juodų“, bet tai tik vienetai, nes jeigu tokių būtų dauguma, tokios betvarkės nebūtų, korupcija išnyktų, nes būtų pakeistas valdžios „aparatas“ iš vidaus. Bet tai neįmanoma, toks politikas „užgesinamas“ ir turi pritarti esamai tvarkai, nes kitaip jis neteks posto ar apskritai bus „išverstas iš krėslo“. Gerb. politikai, nežadėkite to, ko jūs niekada neįstengsite padaryti, nes būsite nepajėgūs padaryti, nes savivaldybė tik yra mažasis seimas didžiajame seime, nes kaip didieji liepia, taip mažieji daro. Tai kam tada meluot rinkėjams, juos nuvilt? Bet tik tas „šiltos vietelės“ potraukis. Pabaigai pritaikysiu eilėraštį, atitinkantį politikų siekius…

 

Siek idealo tik doro ir aukšto,

O skubink, paskui tu jo išsižadėsi

dėl trupinio aukso, gardaus valgio šaukšto…

(V. Kudirka)

Saulius Jančiauskas

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close