Šaltukas visus norinčius „užsigavėti“ išvaikė į namus (GALERIJA)

Jau nuo šeštadienio prasidėjęs „žiemos varymas iš kiemo“ į savo renginius pritraukė tik nuolatinius, aktyvius ir niekad savivaldybėje organizuojamų renginių nepraleidžiančius bendruomenės narius.

DSC_8792

galerija0906

galerija0906

galerija0906

Veiverių seniūnijoje šeštadienį prasidėjusios Užgavėnės pritraukė tik nedidelę dalį seniūnijos gyventojų bei svečių. Norinčių „užsigavėti“ nežavėjo nei už gerą nuotaiką dalinami blynai, nei šiupiniai. Pakilęs šiaurys greitai išpūtė visą šilumą iš po paltų bei apsiaustų ir neišdrįsusius šokti greitai išvaikė po namus. Na, o šokėjai skundėsi tik vienu – karščiu ir braškančiais, seniai judintais šonais.

Ne ką daugiau gyventojų atskubėjo ir į Prienų krašto muziejaus kiemelį. Čia antradienį, vakarėjant, kepamų blynų dūmų ir kvapų pavilioti prieniečiai skubinosi į tikrą Morių paradą. Prienų krašto muziejus visą savaitę kvietė bendruomenes, įmones, įstaigas, organizacijas sukurti originaliausią Užgavėnių Morę. Jos buvo eksponuojamos Prienų krašto muziejaus kieme. Na, o Užgavėnių vakarą, Kanapiniui besikaunant su Lašininiu, iš jų buvo išrinkta viena – gražiausia ir labiausiai negausiai susirinkusiems šokėjams, velniams, raganoms ir meškinams patikusi Morė.

Į muziejaus kiemelį atkeliavo dalyvės iš Globos namų, VšĮ Prienų ligoninės, Socialinių paslaugų centro, Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centro, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro bei Balbieriškio. Balbieriškio moksleiviai nepraleido progos savo Morę išleisti į rajono centrą pasisvečiuoti. Savo kurtomis Morėmis kiemelį papuošė ir pats muziejaus kolektyvas. Iš visų gražiausia ir originaliausia „Mis Užgavėnės 2015“ šventės dalyviams ir svečiams pasirodė esanti VšĮ Prienų ligoninės kurta, medicininėmis pirštinėmis pasipuošusi Morė.

Po gražiausios Morės rinkimų, gausių, čia pat kepamų vaišių bei besiliejančios arbatos, šokių ir žaidimų bei Lašininio ir Kanapinio kovos ant laužo suliepsnojo už visas didžiausia Morių Morė.

Šaltukas vaikė ir Balbieriškyje susirinkusius „užsigavėtojus“. Čia visiems smagiai griežė Balbieriškio saviveiklininkai, o patys miestelio gyventojai bei svečiai su didele energija viens kitam maišais šonus pliekė.

Šiemet vaikyti, rodos, vis dar neatėjusią žiemą sekėsi sunkiau, negu ją išgyventi. Panašu, kad raštą sunkiai „kirtusiems“ mūsų seneliams ir proseneliams ši šventė į trobas atnešdavo daugiau džiaugsmo.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close