Lietuvai vėl reikia didvyrių dvasios ir drąsos (GALERIJA)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo iškilmingoje Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonijoje S. Daukanto aikštėje ir pasveikino Tautą valstybės atkūrimo dienos proga.

DSC_8536

 

galerija0906

„Vasario 16-oji mums primena apie griuvėsius, iš kurių buvo atstatyta mūsų valstybė, ir jos pamatus, kurie niekada nebuvo sugriauti – mūsų lietuvišką dvasią. Ši diena mums primena ir apie išskirtinę drąsą, kurios reikėjo Lietuvai, praėjusio amžiaus pradžioje pakilusiai vaduotis iš imperinės Rusijos gniaužtų”, – sakė Prezidentė.

Valstybės vadovė kalbėjo, kad šiandien mums ir vėl reikia tos pačios didvyrių dvasios, ir tos pačios drąsos, kad išsaugotume viską, ko esame pasiekę, ir galėtume toliau kurti ir stiprinti savo valstybę. Kad Vilnius visada būtų Lietuvos širdis, o Klaipėda – Lietuvos jūriniai vartai.

Pasak Prezidentės, mes pelnytai galime didžiuotis savo valstybe, kurią prieš šimtmetį pasaulis buvo beveik pamiršęs. Dabar Lietuva yra lygiateisė garbingų valstybių partnerė, jos balsas pasaulyje ne tik girdimas. Į jį įsiklausoma dėl ypatingos mūsų patirties: mes žinome, ką reiškia netekti savo žemės, namų ir artimųjų, žinome, ką reiškia, kai mėginama atimti gimtąją kalbą ir suskaldyti visuomenę.

Prezidentė kvietė įsiklausyti į Tautinės giesmės žodžius ir būti ištikimais savo Tėvynės vaikais, kuriems teks dar labai daug nuveikti savo šalyje, kad kiekvienam žmogui čia būtų gera ir saugu gyventi. Meilė Tėvynei, atsakomybė už ją turėtų būti svarbiausias mus vienijantis jausmas.

Prienuose taip pat prasidėjo vasario 16-osios iškilmėms skirtas renginiai. Lygiai vidurdienį Laisvės aikštėje, skambant Lietuvos Respublikos himnui iškelta Lietuvos trispalvė. O ją palydėjo Savanorių pajėgų salvės automatiniais ginklais. Šventė persikėlė į Prienų kultūros ir laisvalaikio centrą, kuriame vyks tradiciniai „Dėkingumo“ apdovanojimai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close