Neužrakinkime širdies gerumui…

,,Neužrakink širdies gerumui, ištiesk visiems dosnumo ranką: gal kam ramybės neužtenka, gal kam viltis lyg upė senka? Neužrakink širdies gerumui… Dalink ją po mažutį lašą, visiems kas tyli ir kas prašo, kas liūdi, ieško ir kas laukia, kas kenčia, kas pagalbos šaukia… Dalink visiems širdies po lašą… Tik neužverk širdies gerumui… Gerumas tau sugrįš upeliais…” (Janina Brazinskienė)

DSC00039

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariato pareigūnai prisidėdami prie kalėdinių akcijų karavano bei įgyvendindami Viešosios tvarkos užtikrinimo bei nusikalstamumo prevencijos programos uždavinius, gruodžio 16-22 dienomis lankė Prienų rajone, dešimtyje seniūnijų, gyvenančius vienišus senelius ir daugiavaikių šeimų vaikus. Norėdami pradžiuginti ir sukurti šventinę nuotaiką, senoliams pareigūnai dovanojo šiltus apklotus. Linkėjo, kad ateinančios šventės į jų namus atneštų šilumą ir jaukumą, nuvytų šalin mintis apie vienatvę. Buvo džiugu matyti džiaugsmo ašaras senelių akyse, kai kurie jų, švenčių laukia tik su naminiais gyvūnėliais. Pakvietę prisėsti jaukiuose namuose, pasakojosi savo išgyvenimus, kvietė apylinkės inspektorius dažniau atvykti pasišnekučiuoti. Pareigūnai pastebėjo, kad senoliai puikiai informuoti apie artėjančius valiutos pasikeitimus, yra susipažinę su sukčių gudrybėmis. Būta ir tokių, kurie įtartinai žvelgė į pareigūnų gerumą ir tik po ilgo įtikinėjimo sutiko priimti dovaną. Džiaugsmingai teisėsaugininkus pasitiko daugiavaikių šeimų vaikučiai, kurie gavo puikias kalėdines dovanėles, skatinančias užimtumą bei lavinančias protinę veiklą – šmaikščias dėliones, domino, šaškes, Rubiko kubus. Kartu su pareigūnais šeimas lankė ir policijos bičiulis Amsis, kuris mažiesiems priminė teigiamo elgesio normas, skatino protingai leisti laisvalaikį, tėvams – apie jų valdžios panaudojimo vaiko interesams principus. Tiek mažieji, tiek jų tėveliai buvo maloniai nustebinti pareigūnų dėmesingumo, vaikučiams ypatingai patiko Amsis, kuris nepabūgo besniegėje žiemoje sušlapti savo kailio ir atvykti į atokius Prienų rajono kampučius…

Šia gražia akcija siekiama priminti, kad policija ne tik baudžia, bet ir teikia socialinę pagalbą, bendrauja ir bendradarbiauja su žmonėmis, šviečia teisiniais klausimais, domisi gyventojų problemomis bei padeda jiems ieškoti ir priimti teisingus problemos sprendimo būdus, propaguoja bendruomenės saugumo idėjas, diegia savisaugos ir turto apsaugos įgūdžius, stengiasi padėti sudaryti saugias gyvenimo sąlygas, o kitaip tariant – visiems dalija širdies po lašą…

Alytaus aps. VPK Prienų r. PK informacija ir nuotrauka

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close