Dailininko Nikodemo Silvanavičiaus ekspozicija Birštono muziejuje

  Šiais metais minėjome žymaus dailininko, akademiko mozaikininko Nikodemo Silvanavičiaus 180 – ąsias gimimo metines. Birštono muziejus organizavo konferenciją, skirtą šiai sukakčiai paminėti. Muziejuje buvo įrengta ekspozicija, skirta dailininkui akademikui Nikodemui Silvanavičiui. Joje eksponuojamos dailininko tapytų paveikslų kopijos – faksimilės, kurių originalai saugomi Lietuvos dailės muziejuje. Parodą sudaro dailininko tapyti buitinio žanro paveikslai, jo šeimos narių portretai, autoportretai. Taip pat eksponuojamos Nikodemo Silvanavičiaus tapytų paveikslų fotonuotraukos iš Birštono ir aplinkinių bažnyčių- Nemajūnų, Jiezno, Stakliškių ir Punios. Šioje parodoje eksponuojama ir dailininko Nikodemo Silvanavičiaus biografijos kopija, parašyta jo sūnaus Juozo Silvanavičiaus. Dailininko asmens bylos kopija iš Sankt Peterburgo Imperatoriškosios dailės akademijos, kur žymusis dailininkas, akademikas mokėsi ir dirbo. Šią bylą sudaro dailininko susirašinėjimas su akademijos vyresnybe, atestatai, asmeniniai prašymai ir raštai.

Silvanav.ekspozicija

  Kviečiame aplankyti akademiko Nikodemo Silvanavičiaus ekspoziciją Birštono muziejuje.(Vytauto g.9, Birštonas)

  Angelė Sabaliauskaitė ,vyr fondų saugotoja

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close