Kritinę situacija pieno sektoriuje Europos pieno gamintojai akcentavo protesto Briuselyje metu

Gruodžio 11 d. prie Europos Komisijos pastato Briuselyje, Belgijoje vyko Europos pieno tarybos organizuojama ES pieno gamintojų protesto akcija, kurioje taip pat dalyvavo ir Lietuvos pieno gamintojų asociacijos Tarybos pirmininkas Jonas Vilionis bei LR žemės ūkio rūmų teisininkė Aistė Tomkienė.

2

Į šią protesto akciją susirinko keli šimtai pieno gamintojų. Vyko įspūdinga ūkininkų demonstracija su šalių vėliavomis, kurios metu iš specialiai akcijai atgabento traktoriaus žarnomis buvo prileistas pilnas baseinas pieno, kuriame teatrališkai buvo „išmaudytos“ Vokietijos kanclerės Angelos Merkel, Prancūzijos prezidento Fransua Holando, Europos žemės ūkio komisaro Filo Hogano galvų nuotraukos.

Po šios demonstracijos pasisakė Europos pieno tarybos atstovai. Europos pieno tarybos prezidentas Romuald Schaber pabrėžė, kad jeigu niekas nebus daroma, Europos pieno gamintojai nebeišsikapstys. Taip pat nesiėmus priemonių, po kelių mėnesių Europos pieno gamintojų protestai įgaus tikrai didesnę apimtį. Be papildomų krizės priemonių Europos pieno gamintojai ir daugelis kaimo vietovių susidurs su katastrofine situacija. Romuald Schaber taip pat išskirtinai pabrėžė Baltijos šalių situaciją, ypač Lietuvą, kurioje pieno supirkimo kaina pati žemiausia Europoje – vidutiniškai nuo 18 iki 20 euro centų.

Taip pat savo panašią nuomonę išsakė ir kitų valstybių atstovai. Lietuvos pieno gamintojų asociacijos Tarybos pirmininkas Jonas Vilionis, kalbėdamas demonstrantų miniai, pabrėžė Lietuvos situaciją dėl itin mažos pieno supirkimo kainos. Taip pat akcentavo, kad kiekvienos Europos Sąjungos valstybės turi savo atstovus Europos Komisijoje, kurie ir turi siekti, kad būtų išspręstos Europos pieno gamintojų keliamos problemos, nes šie politikai turi dirbti mums, o ne mes jiems. Šiuos žodžius palydėjo gausūs ūkininkų minios plojimai ir palaikymas.

 

ŽŪR informacija

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close