Prienų „Žiburio“ gimnazijoje vandravojo Birštono folkloro ansamblis „Raskila“

Lapkričio 28-ąją, penktadienį, Prienų „Žiburio“ gimnazijos aktų salėje vyko liaudiška vakaronė „Išlaisk, tėveli, pavandravotų“. Vakaronė buvo skirta antrokams, tačiau vandravoti sugužėjo ir kitų klasių mokiniai.

IMG_3186 (1)

Vakaronė organizuota pagal VšĮ „Su pliusu“ laimėtą projektą „Išlaisk, tėveli, pavandravotų“, skirtą Birštono KC folkloro ansamblio „Raskila“ 25-erių metų jubiliejui. Projektas laimėtas Lietuvos kultūros taryboje, projekto vadovė – VšĮ „Su pliusu“ direktorė – Jūratė Zailskienė, rėmėjas – Birštono kultūros centras.

Vakaronė prasidėjo užduotimis. Ir grupėse, ir individualiai sprendėme kryžiažodžius apie Lietuvos etnografinį ir kultūrinį gyvenimą, papročius ir tradicijas. Nors antrokams tai buvo lyg kontrolinis darbas, tačiau visi užduotis įveikė lengvai. Na, o sparčiausių ir gudriausių mokinių laukė dovanos – VšĮ „Su pliusu“ įsteigti saldieji prizai, kuriuos gimnazistams įteikė įmonės direktorė, folkloro ansamblio narė Jūratė Zailskienė.

Visi gimnazistai nekantriai laukė šokių ir žaidimų. Daugelis mokinių niekada nebuvo šokę kai kurių lietuvių liaudies šokių, todėl ansamblio „Raskila“ nariai ir vyresnieji mokiniai pamokė šokių žingsnelių, parodė šokių elementus. Smagiai šokome „Oira“, „Marcelikę“, „Gyvatarą“ „Vėdarus“, „Pliauškutį“. Tačiau „Gransveras“, pradėjęs ir baigęs mūsų šaunią vakaronę, buvo pats trankiausias ir laukiamiausias šokis.

Vakaronė truko porą valandų, laikas greit prabėgo – norėjosi vakaroti visą naktį! Už šią linksmą ir įsimintiną vakaronę dėkojame gimnazijos muzikos mokytojai Romai Ruočkienei ir ansambliui „Raskila“.

 

Augustė Lyberytė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close