Dizaino antenos įsikuria Prienuose

Rugsėjo 16-ą dieną startavusi dizaino laboratorija „Dizaino antenos“ aplankė jau antrąjį miestelį. „Dizaino antenos“ – tai projektas, kuriame dalyvauja Kauno kolegijos dizaino katedros studentai bei dėstytojai, dizaino profesionalai. Projekto esmė – skleisti dizainą Lietuvos regionuose bei padėti studentams savo įgytas žinias pritaikyti praktikoje.

dizainas

Miesteliai, į kuriuos vyksta „dizaino antenų“ komanda pasirenkami dizaino „ambasadoriaus“ principu – remiamasi studentais, kurie atvyksta studijuoti į kolegiją iš miestelių, kaimų ar rajonų centrų. Miesteliuose studentų ir dėstytojų grupė renka informaciją susitikdami su įvairių įstaigų atstovais, gyventojais ir ieško dizaino problemų bei atsakymų naudodami įvairias priemones, kūrybinį potencialą ir asmenines įžvalgas.

Antroji dizaino labaratorija įsikūrė Prienuose, miestelyje apsuptame Nemuno kilpų ir subtilios ramybės. Pirmasis vizitas – apsilankymas Prienų kultūros centre, kur komanda susipažino su centro dirketoriumi, kalbėjosi apie Prienų miestelio kultūrines aktualijas ir lankytines vietas bei įkūrė komandos darbo vietą, diskusijų erdvę ir dizaino biblioteką. Tai erdvės, kurios dirbtuvių metu atviros visiems Pirenų miestelio gyventojams, norintiems iš arčiau susipažinti su dizainu.

Apsilankymo metu „dizaino antenų“ komanda apsilankė įvairiose Prienų miestelio vietose bei objektuose: Prienų socialinių paslaugų centre, bitininkų parduotuvėje, regioniniame Nemuno kilpų parko lankytojų centre, Prienų benruomenės vaikų dienos užimtumo centre, Renuovos vidurinėje mokykloje, meninės drožybos kūrėjų dirbtuvėse bei susipažino su parasparnininku profesionalu, kuris pasiūlė komandos nariams pasižvalgyti po Prienų apylinkes iš aukštai.

Kiekvieno apsilankymo metu labaratorijos nariai siekė kuo artimiau susipažinti su organizacijos ar specialybės atstovais, sužinoti profesiojos subtilybes bei organizacijos aktualijas ir kuo geriau įsijausti į esamą situaciją. Per pirmąsias dienas Prienuose komanda ne tik apsilnakė minėtose vietose, bet ir sužinojo apie paslaugų centro darbuotojų kasdienybę, bičių auginimo subtilybes bei susipažino su bitininko gyvenimo filosofija, įgyvendino kūrybines dirbtuves drauge su Prienų bendruomenės vaikų užimtumo centro nariais, o taip pat ir patys pabandė tapti meninės drožybos specialistais.

Kiekviena diena miestelyje buvo lydima naujų pažinčių, išbandymų ir potyrių, kurie bendrai aptariami komandos įkurtoje darbo vietoje apibendrinant dienos rezultatus bei tarpusavyje dalinantis įžvalgomis, kurios galėtų būti naudingos siekiant pasiūlyti dizaino sprendimus Prienų miesteliui. Pasiūlymai, kuriuos sukūrė studentai bus pristatomi Prienų kultūros centre antradienį (spalio 7 dieną, 15:00 valandą). Kiekvieną, kuriam įdomus dizainas ar studentų pasiūlymai Prienų miesteliui maloniai kviečiame apsilankyti.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close