Tarybos posėdyje priimti visi sprendimai

Rugsėjo 5 dieną į rudeninį posėdį susirinko Birštono savivaldybės tarybos nariai. Posėdyje dalyvavo 14 narių, 3 nedalyvavo dėl pateisinamų priežasčių.

Darbotvarkėje buvo numatyta apsvarstyti 22 klausimus ir išklausyti 2 informacijas bei 1 paklausimą.

 IMG_6759

Pasveikinti jubiliatai ir pristatyti nauji darbuotojai

Savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė pasveikino 70 metų jubiliejų šventusį sunkiaatletį Romą Matažinską, kuris yra pelnęs ir aukso, ir sidabro medalius, bei gimtadienį šventusį Tarybos narį Jurgį Janulį.

Merė džiaugėsi, kad savivaldybėje dirba nemažai jaunų žmonių, kurių dauguma yra birštoniečiai, ir pristatė dvi naujas darbuotojas – sekretorę Daumantę Mikelinskaitę ir Architektūros ir kraštotvarkos skyriaus vyr. specialistę Martą Šliumpienę.

 

Diskusijos dėl gatvių pavadinimų

Pirmuoju darbotvarkės klausimu buvo Tarybos nario Stanislovo Martinaičio paklausimas dėl gatvių pavadinimų ir rodyklių lentelių.

Ne paslaptis, kad atvykę į Birštoną žmonės dažnai klausinėja, kur rasti vieną ar kitą gatvę. Problemų kurorto svečiams kyla ir keliaujant dviračių takais.

Administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas atsakė, kad laikui bėgant Miesto tvarkymo tarnyba turėtų šiuos klausimus išspręsti, kad kurorto svečiams būtų aišku, kur reikia važiuoti, kur rasti reikiamą objektą. Pasirodo, šių metų biudžete nebuvo numatyta lėšų gatvių pavadinimų lentelėms pagaminti. Tačiau merė Nijolė Dirginčienė užtikrino, kad rodyklės ir lentelės su gatvių pavadinimais turi būti pagamintos dar šiais metais, nes tai yra tik tarnybų darbo aplaidumas. O lėšų visada galima rasti, juolab kad tai ir bendro projekto su Baltarusija dalis, o šiame projekte buvo skirta pinigų tokiems reikalams.

 

Pakeisti kai kurie sprendimai

Savivaldybės administracijos Ūkio, turto ir kaimo plėtros vyr. specialistė Nijolė Vaitkevičienė pristatė sprendimų projektus dėl ilgalaikio materialiojo turto perdavimo UAB ,,Birštono šiluma“ pagal panaudos sutartį, dėl šilumos kainų dedamųjų tretiesiems šilumos bazinių kainų dedamųjų galiojimo metams nustatymo ir Birštono savivaldybės tarybos 2013 m. rugsėjo 27 d. sprendimo Nr. TS-157 pripažinimo netekusiu galios 1 punkto pakeitimo. Taip pat buvo pristatyti sprendimų projektai dėl uždarosios akcinės bendrovės „Birštono vandentiekis“ tiekiamo geriamojo vandens ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainų, naujų abonentų prijungimo įmokų ir šalto vandens sunaudojimo normų nustatymo bei Birštono savivaldybės tarybos sprendimų pakeitimai dėl paslaugų kainų, susijusių su euro įvedimu nuo 2015 metų sausio 1 dienos, perskaičiavimo.

 

Lengvatų nesuteikė

Savivaldybės administracijos Ūkio, turto ir kaimo plėtros skyriaus vedėjo pavaduotojas Algis Stasys Revuckas pristatė sprendimų projektus dėl vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą lengvatų, dėl Savivaldybės tarybos sprendimų pripažinimo netekusiais galios pakeitimo bei Atliekų tvarkymo taisyklių pakeitimo. Svarstydami sprendimo projektą dėl lengvatų suteikimo Tarybos nariai buvo griežti – niekam nuolaidų nedarė.

Tarybos posėdyje buvo svarstomi ir patvirtinti sprendimų projektai dėl Birštono savivaldybės 2013 m. konsoliduotųjų ataskaitų rinkinio tvirtinimo, dėl Birštono savivaldybės 2014 metų biudžeto tikslinimo, dėl valstybinės žemės nuomos mokesčio tarifų bei dėl žemės mokesčio lengvatų (šiuos projektus pateikė savivaldybės administracijos Biudžeto skyriaus vedėja Ona Grigonienė).

 

Kiti klausimai

Birštono savivaldybės tarybos sekretorė Dovilė Adamonytė pateikė sprendimo projektą dėl Birštono savivaldybės tarybos veiklos reglamento pakeitimo, kuris buvo vienbalsiai patvirtintas.

Buvo svarstoma dėl netvarkomų ir apleistų žemės sklypų nustatymo, sąrašo sudarymo ir jo keitimo tvarkos aprašo patvirtinimo, kurį pateikė Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Jovita Tirvienė. Ji Tarybai pristatė ir sprendimo projektą dėl įgaliojimų suteikimo Birštono turizmo informacijos centrui. Savivaldybės merė N. Dirginčienė pateikė informaciją apie Vyriausybės atstovo Kauno apskrityje reikalavimą „Dėl bendrųjų reikalavimų ir savivaldybių institucijų ir įstaigų interneto svetainėms aprašo nuostatų vykdymo“.

Savivaldybės vadovė taip pat informavo Tarybos narius apie savo vizitą į La Croix en Touraine (Prancūzija).

Po Tarybos posėdžio beveik visi jos nariai vyko į Nemajūnuose vykusį Amatų centro pristatymą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close