Bendruomenės pareigūnai laukiami senjorų

Liepos 2–3 dienomis Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio (bendruomenės) pareigūnai lankė Daugų, Nemunaičio, Punios, Alovės, Raitininkų, Butrimonių, Pivašiūnų seniūnijų vienišus ir atokių sodybų gyventojus senjorus, turinčius vieno mygtuko pagalbos telefonus.

senjorai (3)

Garbaus amžiaus žmonės mielai sutiko pareigūnus, pasidžiaugė jų rodomu dėmesiu ir noriai susipažino su lankstinukais, atidžiai išklausė pareigūnų apie galimus sukčiavimo būdus, ypač apie artėjantį pinigų keitimą. Daugelis aplankytų senolių atviravo, kad sulaukė netikėtų skambučių ar siūlytojų įsigyti įtartinos kokybės daiktų, bet laiku suvokę, kad tai sukčiai, pokalbius ar derybas nutraukę. Todėl išvengė sukčių pinklių ir išsaugojo savo santaupas.

Sodybų, kuriose įrengti vieno mygtuko įrenginiai, šeimininkai tik džiaugiasi šiuo įrenginiu, nes sveikatos problemų turintys senjorai guodėsi, kad mobiliojo ryšio telefonu sunku naudotis, o įrenginys turi tik vieną mygtuką ir nelaimei atsitikus juo paprasta pasinaudoti.

Lankydami senjorus, bendruomenės pareigūnai įveikė ne vieną šimtą kilometrų. Pasitaikė tokių atokių sodybų, kurias pasiekti buvo sunku net tarnybiniu visureigiu. Vieną iš jų pavyko pasiekti tik pėsčiomis.

Jeigu Jums bet kuriuo paros metu paskambintų nepažįstamas asmuo ir praneštų, kad neva Jūsų artimasis pateko į bėdą (dažniausiai į avariją ar padarė nusikaltimą), neskubėkite vykdyti jo nurodymų. Dažnais atvejais, naudodamasis netikėtumu ir Jūsų jauduliu, sukčius liepia skubiai perduoti reikiamą pinigų sumą. Pinigus prašo pervesti į nurodytą sąskaitą ar perduoti atvyksiančiam paimti asmeniui. Sukčiai gali netgi apsimesti teisėsaugininkais ir paprašyti kyšio, žadėdami padėti Jums rūpimam asmeniui išvengti atsakomybės už tariamą nusikaltimą.

Kitas sukčiavimo būdas – įvairių institucijų pareigūnais prisistatantys sukčiai atvyksta į namus, surašo namie laikomų pinigų kupiūrų numerius. Perspėja, kad to nepadarius po euro įvedimo pinigai paprasčiausiai dings – nė vienas bankas jų nepriims.

Pastaruoju metu į gyventojų namus užsukę ir bankų atstovais prisistatę sukčiai siūlo iškeisti namie laikomas santaupas į eurus labai palankiu kursu, o vėliau paaiškėja, kad eurai – padirbti.

Policija primena: pinigų keitimo operacijos atliekamos tik bankuose! Taigi, sulaukę nepažįstamų asmenų vizito neįsileiskite jų į namus ir nedelsdami praneškite policijai.

Alytaus aps. VPK informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close