Visuomeninis judėjimas „Už socialinį teisingumą“

Visuomeninis judėjimas „Už socialinį teisingumą“ iš Prienų rajono savivaldybės gavo atsakymą į prašymą „Dėl mobiliojo ryšio antenų ant Prienų kultūros ir laisvalaikio centro pastato“. Tik antrą kartą parašius prašymą rajono administracija beveik po dviejų mėnesių „suskubo“ atsakyti. (Į judėjimą „Už socialinį teisingumą“ kreipėsi Prienų miesto Vytauto g. 23 daugiabučio gyventojai. Jie skundėsi, kad vos už 20 metrų ant šalia esančio Prienų kultūros ir laisvalaikio centro pastato įrengtos mobiliojo ryšio antenos. Jų manymu, įrengtų mobiliojo ryšio stočių antenų elektromagnetinė spinduliuotė kenkia sveikatai ir būtina jas nukelti). Prienų r. savivaldybės administracijos direktoriaus A. Marcinkevičius rašte „Dėl mobiliojo ryšio antenų“ teigia, kad buvo pareikalauta iš UAB „Tele2“ bei UAB „Bite Lietuva“ elektromagnetinio lauko matavimo protokolo. Protokole nurodyta, kad gauti rezultatai rodo, jog Judėjimo pareikšti nuogąstavimai dėl poveikio gyventojų sveikatai neturi pagrindo. Susitikus su daugiabučio namo gyventojais ir pateikus protokolą, paaiškėjo, kad tyrimas atliktas netiksliai (matavimo taškai neatitinka realybės). Judėjimas vėl kreipėsi dėl tyrimo patikslinimo. Gautas atsakymas, kuriame nurodyta, kad matavimai atlikti pagal UAB „Bitė Lietuva“ , UAB „Tele-2“ ir Kauno visuomenės sveikatos centro Prienų skyriaus suderintą stebėsenos planą, kuriame nurodyti matavimo taškai. Kyla klausimas, kas suklydo ir kam tai yra naudinga? Aiškinsimės toliau.

 

Vilija Janulevičienė, visuomeninio judėjimo „Už socialinį teisingumą“pirmininkė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close