Rinkimų metu svarbu ne tik apsisprendimas

 Vykstant išankstiniams balsavimams Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimuose (toliau – rinkimai) ir rinkimų dieną – gegužės 11-ąją – siekiant nustatyti rinkėjo tapatybę, balsuojančiojo pirmiausia prašoma pateikti asmens tapatybės kortelę arba pasą, todėl labai svarbu, kad minėti dokumentai būtų galiojantys.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Alytaus aps. VPK) Migracijos skyriaus darbuotojai prašo būsimų rinkėjų atkreipti dėmesį į asmens dokumentuose nurodytą galiojimo laiką. Pageidaujantieji iki rinkimų įsigyti arba atsiimti jau pagamintus naujus asmens dokumentus kviečiami kuo greičiau apsilankyti Migracijos skyriuje Alytuje, Jotvingių g. 8 arba kitoje, asmens gyvenamosios vietos, migracijos tarnyboje.

Pasitikrinti savo turimų asmens dokumentų galiojimo laiką ir bendrą informaciją apie turimus Lietuvos Respublikos piliečių asmens dokumentus ar sumokėti valstybės rinkliavą galima prisijungus prie Viešųjų paslaugų, susijusių su asmens ir kitų dokumentų išdavimu, konsultavimu, informacinės sistemos (https://epis.vrm.lt).

Pageidaujantys taupyti laiką gali rezervuoti atvykimo į Migracijos skyrių laiką  internetu per policijos elektroninių paslaugų sistemą (www.epolicija.lt). Primename, jog laikas tai pačiai dienai nerezervuojamas.

Užsakyti ir atsiimti asmens tapatybės kortelę ir (ar) pasą, nepriklausomai nuo deklaruotos gyvenamosios vietos, galima bet kuriame šalies migracijos tarnybos padalinyje.

Kontaktai

Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (Jotvingių g. 8, LT-62116 Alytus):

Migracijos skyriaus vyresnysis specialistas, tel. (8 315) 55 639.

Dėl Lietuvos Respublikos pilietybę patvirtinančių dokumentų išdavimo, tel. (8 315) 55 723, 55 721

Druskininkų policijos komisariatas (Vytauto g. 41, LT-66171 Druskininkai), tel. (8 313) 59 055

Lazdijų rajono policijos komisariatas (Lazdijos g. 5, LT-67129 Lazdijai), tel. (8 318) 50 314

Prienų rajono policijos komisariatas (F. Martišiaus g. 1, LT-59118 Prienai), tel. (8 319) 60 081

Varėnos rajono policijos komisariatas (M. K. Čiurlionio g. 53, LT-65218 Varėna), tel. (8 310) 31 002.

Papildomai pranešame, kad rinkimų dieną Alytaus aps. VPK prižiūrimoje teritorijoje migracijos padaliniai dirbs nuo 9 val. iki 14 val.

Raginame neatidėlioti asmens dokumentų pakeitimo paskutinei minutei. Taip sutaupysite ir laiko, ir pinigų.

Policijos pareigūnai taip pat informuoja, kad gegužės 11 d. policija užtikrins nuolatinį viešąjį patruliavimą. Pareigūnai nedelsdami reaguos į viešosios tvarkos ir kitus teisės pažeidimus bei nusikalstamas veikas, susijusias su rinkimais.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close