Sveikinimai Šv. Velykų proga

Mielieji, atgimusi gamta dovanoja pačią gražiausią pavasario šventę – Šv. Velykas. Tegul jos ateina su dideliu džiaugsmu ir virpesiu širdy, atnešdamos į Jūsų širdis ramybę, šilumą, viltį ir tikėjimą. Šviesos Jūsų namams, skaidrumo Jūsų mintims, gėrio ir grožio Jūsų darbams! („Naujojo Gėlupio“ redakcija).

 

dreamstimesun


2014 Vilkaviškio vyskupo Rimanto Norvilos Velykinis sveikinimas

Nuoširdžiausiai sveikinu visus drauge besidžiaugiančius Kristaus Prisikėlimu.

Šias Velykas švenčiame Šeimos metais. Šeima, kaip kantrios, nesavanaudiškos ir atsakingos meilės mokykla, daug prisideda prie amžinybės lūkesčių išsipildymo, jei tik tampa tikėjimo bendruomene. Todėl tebūna šių metų šventosios Velykos papildytos gilesniu supratimu, jog į išganymą keliaujame ne vieni, bet palaikomi to paties tikėjimo bendrakeleivių. Esame atsakingi ne tik už save, bet ir tuos, su kuriais gyvenimo kelionėje buvome, esame ar dar būsime arčiausiai.

Sutuoktinius ir šeimos narius vienija tarpusavio meilės ryšys, rūpinimasis vienas kitu. Šie dalykai esmingai svarbūs, kad šeima būtų stipri ir tvari. Pagal Kūrėjo planą žmogus yra visos kūrinijos vainikas; jis apdovanotas gebėjimu mylėti, o mylėdamas gali tobuliausiai save išreikšti ir dovanoti kitam.

Šeimoje ypač svarbus ir Viešpaties palaiminimas, priimamas Santuokos sakramentu. Dviejų žmonių meilė tokiu būdu panardinama Dievo meilėje. Santuokos sakramento priėmimas nėra vien jungtuvių dienos šventė. Sutuoktiniai Dievo akivaizdoje priima Viešpaties ir Bažnyčios palaiminimą bendrai žemiškojo gyvenimo kelionei, vedančiai į Dangaus Tėvo namus. Ten, kur nėra tokio palaiminimo, gali lengviau įsiskverbti nuodėmė, kasdienybėje vis labiau atitolinanti nuo Dievo.

Velykų viltis skirta visoms šeimoms, taip pat tiems tikintiesiems, kurie dėl įvairių priežasčių savo šeimyninio gyvenimo negali palaiminti Santuokos sakramentu ir džiaugtis pilnutine sakramentų bendryste Bažnyčioje. Dievo gailestingumo žinia skirta visiems! Todėl visus kviečiu kasdienybėje stengtis išlaikyti maldos ryšį su Viešpačiu, dalyvauti Mišiose, pasitikėti Viešpaties gailestingumu.

Nors šiandienos visuomenėje dažnai bijoma ir vengiama ilgalaikių šeimos įsipareigojimų naštos, kita vertus, sociologinės apklausos rodo, kad net nepilnose šeimose užaugę jaunuoliai ilgisi šeimos laimės. Velykų džiaugsmo nuskaidrintas žvilgsnis atskleidžia gražią gyvenimo visumą – šeima ne tik reikalauja atsakomybės ir įsipareigojimo, skatina gyventi atsakingai, bet ir dovanoja palaimingos bendrystės patirtį tiek sutuoktiniams, tiek jų vaikams.

Tai pasireiškia labai įvairiai – bendryste, lengvinančia vienatvės naštą, tarpusavio palaikymu, paguoda, padrąsinimu, praktine kasdienine nauda, kai gyvenimo reikalais rūpinasi ne dvi, bet daugiau rankų. Šeima, jei tik netrūksta geros valios, yra ir ypatinga pagalba augti gerame. Dievo palaimintoje šeimos bendrystėje abu sutuoktiniai vienas kitą apdovanoja, o ne išnaudoja. Popiežius Pranciškus Šv. Valentino dienos proga kaip tik kalbėjo apie tokius sutuoktinių santykius. Štai jo žodžiai: „Gyvenimas drauge yra menas, yra ištverminga kelionė, graži ir žavi. Joje labai svarbūs trys žodžiai: Prašau! Ačiū! Atsiprašau!“

Vieni kitiems padėdami, šeimoje, meilės bendruomenėje, kartu eidami gyvenimo keliu, drauge keliaukime į amžinojo Tėvo namus, į kuriuos mus veda Kristaus Prisikėlimas.


Jeigu esate su Kristumi prikelti, siekite to, kas aukštybėse, kur Kristus sėdi Dievo dešinėje. Rūpinkitės tuo, kas aukštybėse, o ne tuo, kas žemėje. Jūs juk esate mirę, ir jūsų gyvenimas su Kristumi yra paslėptas Dieve. Kai apsireikš Kristus – mūsų gyvastis, tuomet su juo ir jūs pasirodysite šlovingi. (Kol 3,1-4)

Sveikinu Jus, brangūs tikintieji, Jėzaus Kristaus Prisikėlimo šventėje. Dalindamasis su Jumis velykiniu džiaugsmu trokštu, kad kiekvieno Jūsų širdis būtų kupina džiaugsmo, kuriuo spinduliuoja Velykų žinia. Tačiau kad šis linkėjimas išsipildytų, reikia mūsų pasiryžimo Velykų slėpinį paversti savo gyvenimo tikrove.
Mes privalome siekti to, kas yra aukštybėse, nes, kaip sako apaštalas Paulius, esame prikelti su Kristumi, ir taip atsitiko ne todėl, kad sugebėjome atsiriboti nuo šios žemės rūpesčių. Priešingai: Kristus prisikėlė, nes prieš tai perėjo per šį pasaulį. Jis leidosi palaidojamas, prislegiamas, paniekinamas, kad suteiktų prasmę „tam, kas yra žemai“. Kristus prisikėlė ne tam, kad, palikęs įkapes, kuo greičiau skubėtų į Tėvo glėbį. Jis prisikėlė ir paliko mums, savo mokiniams tuščią kapą, kad mes galėtume įeiti, pamatyti ir įtikėti, kad suprastume, jog Jis nėra su mirusiaisiais, kad mirtis išlieka pasaulyje, tačiau jos žodis niekuomet nebebus paskutinis.

Todėl, švęsdami Kristaus Prisikėlimo slėpinį, maldoje palinkėkime vieni kitiems daug gerumo, atlaidumo ir broliškumo. Tenelieka nė vieno žmogaus, kurio neapglėbtų mūsų meilė ir gero linkėjimas, tuomet ir mes patys tikrai patirsime dvasinio prisikėlimo džiaugsmą.

Prienų dekanato dekanas g. kan. Jonas Baliūnas


Sveiki sulaukę Šv. VELYKŲ!

“Prisikeldamas Jėzus, mus padarė naujais žmonėmis, kokius Dievas nori mus matyti” /pal. Honotratas/
Gyvenimo Kryžiaus vaisiai mus priartina Prie Mokytojo Jėzaus Kristaus, išraižydami mūsų viduje Jo bruožus, paženklintus meile, bet apšviestus malone ir gailestingumu.
Linkiu, kad Prisikėlimo dovana būtų matoma, kad velykinis džiaugsmas paliestų mūsų širdis ir visas bendruomenes, kad gyvenimo kasdienybėje neštume sutiktiems žmonėms Evangelijos viltį ir ramybę, kuri dabar yra neįkainuojama dovana. Su džiaugsmu Aleliuja!

Monsinjoras Juozapas Užupis


Mieli Prienų ir Birštono krašto žmonės!

Atgimusi gamta, grįžtantys paukščiai dovanoja pačią gražiausią pavasario šventę – šv. Velykas. Prisikėlimorytas – džiaugsmasžemėjeirsieloje.Įsileiskite į savoširdissupratimą, tikėjimą, viltį ir užuojautą. Linkiu šviesos Jūsų namams.

Lietuvos Respublikos Seimo narys Vytautas Kamblevičius


Nuoširdžiai sveikiname su šventomis Velykomis.

Tegul atbundanti gamta kiekvienam žmogui, kiekvienai šeimai, kiekvienai bendruomenei atneša ramybę, širdis pripildo gaivaus pavasariško džiaugsmo, darnos ir gerumo. Įsileiskime pavasarinės saulės šilumą į savo namus, leiskime paukščių čiulbėjimui ir pirmųjų gėlių kvapui atgaivinti sielą ir džiuginti širdį. Daugiau supratimo ir meilės artimui, pakilios nuotaikos ir tikro laimės jausmo. Šilto pavasario ir šviesių vilčių. Linksmų šventų Velykų!

Prienų rajono savivaldybės meras Vytas Bujanauskas
Administracijos direktorius Algis Marcinkevičius

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close