Prienų pareigūnus bandyta papirkti dar du kartus

Balandžio 4-ąją apie 17 valandą Prienų rajone, Ašmintos seniūnijoje, Mačiūnų kaime, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariato (toliau – Prienų r. PK) patruliai sustabdė patikrinti automobilį „Mitsubishi Galant“, kurį vairavo L. K., gimęs 1980 m. Vairuotojas pateikė transporto priemonės dokumentus, tačiau vairuotojo pažymėjimo neturėjo. Bendraudami su L. K. pareigūnai pajuto nuo jo sklindantį alkoholio kvapą, todėl pakvietė į tarnybinį automobilį patikrinti blaivumo. Teisėsaugininkai nepasiriko – vairuotojui alkoholio kiekio matuokliu nustatytas 1,70 promilės girtumas. Patruliams pasakius, kad jam bus surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, minėtas vyriškis prašė nerašyti protokolo, o „susitarti“. Įspėjus, kad už policijos pareigūnų papirkimą gresia baudžiamoji atsakomybė, L. K. tarnybiniame automobilyje tarp priekinių sėdynių, prie saugos diržo užsegimo padėjo penkias kupiūras po 200 litų.

tukstantis

Balandžio 7 dieną 26-ajame kelio Kaunas–Marijampolė–Suvalkai kilometre automobilis „Citroen Berlingo“, kurį vairavo M. T., gim. 1973 m., gyvenantis Jurbarko rajone neišsiteko kelyje ir nulaužė du saugumo salelę žyminčius kelio ženklus „Apvažiuoti iš dešinės“. Vairuotojui M. T. nustatytas 2,24 promilės girtumas.  Pasirodo, kad ir šis vairuotojas neturėjo teisės vairuoti transporto priemonės, kadangi iš jo atimta. Vairuotojas neneigė, kad vairavo automobilį būdamas neblaivus. M. T. drąsos užteko – užėjęs į Prienų r. PK patrulių būrio vado kabinetą pasiteiravo, ar jau surašytas administracinio teisės pažeidimų protokolas. Teisėsaugininkui paaiškinus, kad protokolą rašo kiti pareigūnui, šis primygtinai pareigūnui siūlė „susitarti“, kad nebūtų rašomas protokolas ir pasiūlė pareigūnui 200 eurų kyšį. Vairuotojas M. T. buvo įspėtas, kad už tokius veiksmus jam gresia baudžiamoji atsakomybė, bet į perspėjimus nekreipė dėmesio ir pareigūnui pasiūlė 500 eurų.

Tokiais veiksmais neblaivūs vairuotojai tik apsunkino savo padėtį. Abiem vairuotojams teks atsakyti ne tik už transporto priemonės vairavimą esant neblaiviems, neturint vairuotojų pažymėjimų, bet ir už tai, kad davė policijos pareigūnams kyšį.

 

Alytaus aps. VPK Prienų r. PK informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close