Pinigai nepadeda išvengti atsakomybės

Praėjusią parą užregistruota 3 nesėkmingi bandymai papirkti policijos pareigūnus. Šiemet iki balandžio 8 dienos iš viso užregistruota 16 bandymų papirkti pareigūnus. Dėl visų atvejų pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Balandžio 7 dieną Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Alytaus aps. VPK) pareigūnams įkliuvo du neblaivūs vairuotojai ir vienas vairuotojas, neturintis galiojančių transporto priemonės privalomosios techninės apžiūros ir draudimo dokumentų.

Visi trys tikėdamiesi „susitarti“ su policininkais, staiga surezgė planą, kad nuo gresiančios administracinės atsakomybės juos galėtų išgelbėti kyšis. Tad iš piniginės ištraukė turėtus litus ir eurus. Nors ir įspėti, kad paimtų pinigus, kadangi tai pareigūno papirkimas, nei vienas „dosniųjų“ nepakluso, turėjo viltį, kad pareigūnai už šią „dovaną“ jų pagailės.

 

Alytaus aps. VPK užfiksuoti įvykiai:

 

2014-04-07 Alytaus aps. VPK Prienų rajono  policijos komisariate gautas pranešimas, kad apie 9.44 val., M. T., gimęs 1973 m., siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už Kelių eismo taisyklių pažeidimą (vairavo automobilį neblaivus (nustatytas 1,86 promilės girtumas) ir sukėlė eismo įvykį), Alytaus aps. VPK Prienų r. PK pareigūnui siūlė 500 eurų kyšį. M. T. uždarytas į areštinę.

 

2014-04-07 Alytaus aps. VPK Varėnos rajono policijos komisariate gautas pranešimas, kad apie 6 val. Varėnoje, M. K. Čiurlionio g., R. K., gimusi 1962 m., siekdama išvengti administracinės atsakomybės už Kelių eismo taisyklių pažeidimą (vairavo automobilį neblaivi (nustatytas 1,32 promilės girtumas), Alytaus aps. VPK pareigūnams davė 100 eurų kyšį. R. K. apklausta.

 

2014-04-07 Alytaus aps. VPK Varėnos rajono policijos komisariate gautas pranešimas, kad apie 10.30 val. Varėnos r., Barčių k., V. V., gimęs 1964 m., siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už Kelių eismo taisyklių pažeidimą (vairavo automobilį be privalomojo civilinės atsakomybės draudimo ir privalomosios techninės apžiūros), Alytaus aps. VPK Varėnos r. PK pareigūnams davė 50 litų kyšį. V. V. apklaustas.

 

Policija dar kartą įspėja, kad pažeidėjai nebandytų tartis ir papirkti policijos pareigūnų. Kiekvienu atveju pradedamas ikiteisminis tyrimas, o Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už tokią nusikalstamą veiką numato griežtas sankcijas ir net laisvės atėmimo bausmę.

Alytaus aps. VPK informacija

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close