Prienuose skambėjo variniai aidai

 Praėjusį penktadienį Prienų Laisvės aikštė suskambo variniais aidais. Čia vyko ketvirtasis tarptautinis pučiamųjų instrumentų orkestrų ir choreografinių grupių festivalis „Varinis aidas 2012“, skirtas Baltijos kelio dienai paminėti.

Festivalis prasidėjo dalyvių iš Lietuvos ir Latvijos iškilmingu šventiniu paradu Laisvės aikštėje, čia juos pasitiko gausiai susirinkę žiūrovai ir svečiai. Garbingą teisę atidaryti festivalį organizatoriai suteikė Latvijos pučiamųjų instrumentų orkestrui ir žaviosioms choreografinės grupės šokėjoms.

Prieš paskelbdami oficialią renginio pradžią LR Seimo narys Vytautas Bogušis, Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotoja Loreta Jakinevičienė ir administracijos direktorius Algis Marcinkevičius pasveikino dalyvius ir žiūrovus su patriotiškai organizuotu renginiu. Kalbėjusieji linkėjo, kad festivalyje visus suvienytų muzika, šokis ir gera nuotaika, taip, kaip Baltijos kelyje tautas vienijo laisvės troškimas.

Renginys tęsėsi apie trejetą valandų. Koncertinius numerius dovanojo Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų orkestras (vad. kapitonas R. Kukulskis, vyr. leitenantas R. Terminas), Prienų kultūros ir laisvalaikio centro pučiamųjų instrumentų orkestras (vad. ir dirig. M. Levinskas, choreogr. gr. vad. L. Gediminienė), Vilniaus Broniaus Jonušo pučiamųjų instrumentų orkestras (vad. R. Valančiauskas, choreogr. gr. vad. J. Krupienė), Lietuvos kariuomenės Karinių sausumos pajėgų pučiamųjų instrumentų orkestras (vad. V. Ščetilnikovas, dirig. R. Valaitis, Alytaus šokių studija „Alemana“ vad. L. Bernatavičienė), Latvijos Aluksne miesto E. Glinkos gimnazijos pučiamųjų orkestras (vad. ir dirig. S. Livinš, choreogr. gr. vad. I. Livinja).

Festivalio metu skambėjo ne tik variniai aidai, bet ir jauni, skambūs kraštiečių balsai. Orkestrų pasirodymus paįvairino ir papuošė TV projekto „Lietuvos balsas“ laureatė Giedrė Smolskaitė, grupė „Nemuno krantai“ ir Gabrielė. Na, o festivaliui baigiantis koncertą dovanojo svečiai iš Panevėžio – Pučiamųjų orkestras „Panevėžio garsas“ (vad. ir dirig. L. Raziūnas, choreogr. gr. vad. D. Ciobanu).

Griausmingas, daug gerų emocijų dovanojęs koncertas baigėsi visų kolektyvų apdovanojimu. Mero padėkas bei atminimo suvenyrus kolektyvų vadovams įteikė Prienų rajono savivaldybės meras Vytas Bujanauskas, mero patarėjas Raimundas Markūnas, Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis ir festivalio įkvėpėja bei koordinatorė Prienų kultūros ir laisvalaikio centro choreografė Ligita Gediminienė.

Šventės šeimininkai padėkojo visiems dalyviams, svečiams ir žiūrovams už keletą tikros šventės valandų, sukurtą ir pasidalintą gerą nuotaiką ir atsisveikino iki kitų metų.

Už paramą organizuojant festivalį L. Gediminienė nuoširdžius padėkos žodžius skyrė pagrindiniams festivalio rėmėjams: Prienų rajono savivaldybei, Kaimo bendruomenei „Balbieriškis“, bendrovėms „Vilara“, „Sotas“, „Osmedas“, „Redokas“, J. Želvienės ir A. Tankelevičienės individualioms įmonėms, informaciniams partneriams.

 

Roma Sinkevičiūtė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close