Prienų miesto gyventojų turtas – pavojuje

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Prienų rajono policijos komisariato (PK) suvestinės privertė sunerimti ne vieną Prienų gyventoją. Ne vienam jau teko ir patirti šių suvestinių nemaloniąją pusę.

 

Prienų rajono PK informuoja, kad per savaitę užregistruotos jau dvi vagystės iš butų. Abu nusikaltimai padaryti Prienuose (Stadiono g. ir J. Brundzos g.) tarp 9.00 ir 15.00 val.

Ilgapirščiai taikosi į butus, kuriuose nėra įrengtos šarvuotosios durys. Pasirenkami butai su paprastomis lauko durimis ir senesnėmis ar mažiau patikimesnėmis spynos šerdimis. Į vidų patenkama sulaužius durų užrakto spynelę.

Nenorėdami sukelti įtarimų, vagys pasisavina mažesnius daiktus, kuriuos lengviau paslėpti po drabužiais ar tiesiog kišenėse. Dažniausiai vagiami auksiniai ir sidabriniai papuošalai, pinigai, banko mokėjimo kortelės, nešiojamieji kompiuteriai.

Policijos pareigūnai ragina visus gyventojus būti budrius ir pataria didesnes pinigų sumas geriau laikyti banke ar kitoje saugioje vietoje, nelaikyti vienoje vietoje mokėjimo kortelių, jų PIN ir prisijungimo prie elektroninės bankininkystės kodų.

Gyventojams vertėtų pasirūpinti savo butų apsauga, jei yra sumontuota – išeinant užrakinti kelias durų spynas. Vagys, bandydami jas visas atrakinti, užtruks ilgiau, sukels daugiau triukšmo bei daugiau įtarimo kaimynams. Jei planuojate išvykti, informuokite apie tai kaimynus. Vagystės vyksta pirmoje dienos pusėje, kai daugelis butų savininkų yra išvykę į darbus, o moksleiviai – mokosi.

Būkite bendruomeniški, pastebėję šalia namų ar po laiptines vaikščiojančius įtartinus asmenis tuoj pat informuokite policijos pareigūnus bendruoju pagalbos numeriu 112. Pasak Prienų PK viršininko Dainiaus Janavičiaus, į Jūsų suteiktą informaciją bus reaguojama tuoj pat. Visada prašykite, kad Jūsų būstuose besilankantys asmenys, save pristatantys kaip įvairių tarnybų specialistai, parodytų darbo pažymėjimus.

Policijos pareigūnai prašo turinčius informacijos apie asmenis, darančius šiuos nusikaltimus, kuo skubiau informuoti Prienų rajono PK Kriminalinės policijos skyriaus tyrėją Eligijų Dobilą tel. (8 319) 62 178, Bendruoju pagalbos telefonu 112 arba anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 319) 60 323.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close