Dėkojame, kad kartu kuriame Kalėdų dvasią ir kalėdinę nuotaiką mieste

Miesto eglutės įžiebimu prasidėjo kalėdinis laikotarpis. Pamažu miesto įstaigos, organizacijos pasipuošė elektrinėmis girliandomis, žiemiškomis dekoracijomis. Sužibo ir namų langai, fasadai, eglutės kiemuose. Kalėdinę nuotaiką sustiprino Prienų bendruomenės projektas „Kalėdų žvaigždė“. Gražių atsiliepimų mieste sulaukė Prienų kultūros ir laisvalaikio centro darbuotojų sukurtas ir ne kartą rodytas puikus spektaklis „Kalėdiniai Pifo nuotykiai“. Tam, kad gyventojai pajustų Kalėdų dvasią mieste, fejerverkų ir petardų neužtenka. Nereikia tam ir šimtų tūkstančių litų, tik gerų iniciatyvų. Puikia tradicija tapo akcija „Padovanokite miestui eglutę“.

Kalėdų eglutė – tai šv. Kalėdų simbolis, šventės dvasia ir siela, kuri tampa svarbia mūsų miesto dalimi kiekvienų žiemos švenčių laikotarpiu. Visi džiaugėmės seniūno Algimanto Matulevičiaus atrasta, be galo gražiai nuaugusia, Laisvės aikštėje besipuikavusia egle. Dėkingi jos savininkei – Dvariuko gyventojai Anastazijai Ražaitienei. Ji su šypsena išlydėjo savo žaliaskarę, apie šešiasdešimt metų augusią prie namo, ir gėrėjosi profesionaliu Prienų kelių tarnybos ir „Prienų butų ūkio“ darbuotojų darbu. Rodos, burtų lazdele pamojus medis iš kiemo „išskrido“.

Skirtingai suprantame kalėdinio laikotarpio prasmę. Vieni kuria šventinę nuotaiką, kiti – dvasią. Artėjant didžiosioms metų šventėms kone viena maloniausių dalių yra pasiruošimas. Žiemos spalva, naujais varvekliais Savivaldybės dėka nušvito Laisvės aikštė, miesto eglutė. Pagrindinę miesto gatvę vis dar apšvietė jau pradėjusios „tirpti“ snaigės. Džiaugiamės, kad vis dar pavyksta atgaivinti kalėdines tilto dekoracijas. Šįkart nuoširdžiai ačiū UAB „Ordo“ vyrams.

Kurdami jaukią šventinę aplinką, puošdami ne tik savo namus, darbovietes, bet ir jų prieigas, puoselėjame ilgametę tradiciją – kartu kuriame Kalėdų dvasią ir kalėdinę nuotaiką mieste. Prienų seniūnijos iniciatyva kas antrus metus rengiamas konkursas „Sukurkime šventę kartu“. Savivaldybės administracijos direktoriaus Algio Marcinkevičiaus įsakymu buvo sudaryta vertinimo komisija, kuriai vadovavo Prienų seniūnijos seniūnas Algimantas Matulevičius.

Kasmet ruošiantis žiemos šventėms pirmiausia norisi, kad būtų sniego ir būtų šviesu. Sniego nesulaukėm, tačiau žmonių, norinčių papuošti savo namus, pastatus ir balkonus, išties netrūko. Pirmiausia norisi pagirti Paprienės seniūnaitiją. Čia gyventojai, vadovaujami seniūnaitės Stasės Dumalakienės, susibūrė, viešojoje erdvėje papuošė eglutę ir kartu šventė antrąją Kalėdų dieną.

Jau ne pirmą kartą nominantais tarp įmonių, įstaigų bei organizacijų tapo UAB „Prienų butų ūkis“, šiemet sužibęs naujomis spalvomis. Po pastato renovacijos kukliai, tačiau skoningai dekoruotas Prienų globos namų fasadas, iš tolo švietė Prienų kelių tarnybos eglė. Ieškojome stilingai ir gražiai atrodančių, šventiškai apipavidalintų vitrinų. Juk jos ne tik pritraukia daugiau klientų, bet ir kuria šventinę nuotaiką. Akį traukė UAB „A. Karalius ir Ko“ vitrinos. Visus komisijos narius sužavėjo Linos Bernatavičienės meniškai dekoruoti langai F. Martišiaus g. Smagu, kad pagal galimybes savo pastatus puošė miesto švietimo įstaigos. Ir mokytojai, ir mokiniai puošdami savo įstaigas įdėjo nemažai darbo ir širdies šilumos. Visose aplankytose įstaigose matėme gausybę didžiulio kruopštumo reikalaujančių karpinių, piešinių, originalių dekoracijų. Nominacijos nusipelnė „Revuonos“ pagrindinė mokykla, išpuošusi visus mokyklos langus karpiniais su šių metų simboliu.

Ypatingą dėmesį skyrėme nuosavų namų puošybai ir dekoravimui. Aptikome nemažai sodybų, kuriose šviečiančiomis girliandomis sukurta fantastiška tikros Kalėdų pasakos nuotaika. Vilijos ir Deimanto Tarulių sodyba F. Vaitkaus gatvėje pavirto paslaptinga pilimi. Komisijos nariai pasidžiaugė, kad F. Vaitkaus g. 55 namo šeimininkai Danutė ir Darius Pašukevičiai vis dar tobulina savo kūrybą ir kasmet atrandame naujų spalvų. Nominuota šiemet dar gausiau ir profesionaliau papuošta Odetos ir Algio Valatkų sodyba Žalgirio gatvėje. Jie girliandomis apšvietė ne tik namo fasadą, bet ir kiemo statinius, augalus. Padėkos žodžių nusipelno jau anksčiau įvertinti sodybų savininkai Aušra ir Sigitas Bartusevičiai, Vaida ir Algirdas Zdaniai, gyvenantys Revuonos gatvėje, Laima ir Ričardas Bagdonai, Loreta Dačkienė iš Eigulių gatvės, Kęstutis Jurkėnas iš Kelininkų gatvės, Aušra Repšytė, gyvenanti Prienlaukio gatvėje. Spėjome pasidžiaugti Dalios ir Kęsto Kreivėnų iš Alksnių gatvės bei Vidos ir Bernardo Liaudinskų puošniomis eglėmis. Išskirti norisi giminaičių Žemaičių ir Kabašinskienės šeimas, Kudirkos gatvės šviesuolius.

Erikos ir Vido Paplauskų, Audriaus Jančiausko, Vilmos ir Rimvydo Kižių, Išganaičių, Danilevičių, Bučių ir kitų šeimų dėka didžiųjų metų švenčių dvasia buvo juntama ir Paprienėje. Malonu, kad gražią tradiciją tęsia Kauno gatvės gyventojai – Laimutės ir Alberto Jurgelaičių šeima, šventinėmis dekoracijomis skoningai buvo papuoštos ir šioje gatvėje esančios Virginijos Mozūrienės ir Tamulevičių namų valdos, pagyrimo nusipelno ir šios gatvės gyventojai Vilija ir Antanas Krasnickai. Naujojo gyvenimo gatvelėje šventę sau ir kaimynams sukūrė Audrutė ir Artūras Gališanskiai.

Šventinės atmosferos norisi ir daugiabučio namo kieme. Už dekoruotus balkonus nominacijos įteiktos Dariui Žilinskui (Tylioji g. 5), Rasai ir Arūnui Malinauskams (Kęstučio g. 79), Nijolei ir Vidmantui Petraškams (F. Vaitkaus g. 181). Beje, F. Vaitkaus g. 181 namo kieme atradome pasakų kampelį. Daiva ir Antanas Balčiukynai išpuošė girliandomis pavėsinę, garažą, medžius, padovanojo kalėdinę šviesą ir šilumą ne tik savo vaikams, bet ir daugiabučio gyventojams.

Šventinis maratonas rimsta. Džiugu, kad rengiantis jam bendradarbiavo savivaldybės, seniūnijos, švenčių, susibūrimų ir renginių organizatoriai, miestą aptarnaujančios organizacijos, visi, kam yra svarbu sukurti išskirtinę, nepakartojamą ir dar ilgai išliekančią atmintyje šventinę dvasią. Nuoširdžiai dėkojame komisijos nariams Dalei Zagurskienei, Rimai Sodaitienei, Antanui Krasnickui, su kuriais kartu ieškojome bent menkiausio žiburėlio…

Pasigedome šventiškai papuoštų ir apipavidalintų didžiųjų maisto prekių prekybos centrų, parduotuvių bei kitų įstaigų, organizacijų vitrinų, pastatų fasadų.

Kiekvieno žmogaus kuriami puošybos variantai yra unikalūs. Skiriasi tiek naudojamos medžiagos, tiek ir jų įgyvendinimo laikas bei sąnaudos, pagaliau skonis. Kai vėl pradėsime planuoti, galvoti, kaip galėtume suteikti kitų metų šventei daugiau unikalumo ir išskirtinumo, turėtume prisiminti, kad daug – dar nereiškia gerai.

Nuoširdžiai dėkojame, kad visų Jūsų dėka buvo juntama didžiųjų metų švenčių dvasia, miestas buvo dar gražesnis, šviesesnis. Ačiū, kad dovanojote vieni kitiems džiaugsmą ir pačias šilčiausias emocijas.

 

Prienų seniūnijos seniūno pavaduotoja I. Stasytienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close