Prienuose ilgapirščių taikinys – lengvieji automobiliai

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariato prižiūrimojoje teritorijoje padaugėjo automobilių vagysčių.

Šios transporto priemonės daugiausia vagiamos iš greta daugiabučių namų esančių nesaugojamų automobilių stovėjimo aikštelių. Iš viso 2013 metais Prienų rajone pavogti jau devyni automobiliai, 2012 m. per tą patį laikotarpį – 4.

Per pastaruosius du mėnesius pavogti septyni automobiliai, šeši – Prienų mieste, vienas – rajone. Vagys pagrobė du „VW Passat“ automobilius, pagamintus 2002 m., 1998 m. laidos „Audi A6“. Rugpjūčio 19-osios naktį Prienuose vagišių taikiniu tapo du „Toyota Corolla Verso“ automobiliai (2002 m. ir 2007 m.). Rugsėjo 23-iosios naktį ilgapirščiai vėl nugvelbė „VW Passat“ ir „VW Golf“ transporto priemones (1998 m. laidos).

Policija deda daug pastangų automobilių vagysčių prevencijai ir atskleidimui, tačiau vien pareigūnų pastangų neužtenka. Apsisaugoti nuo profesionalių vagių sudėtinga, o draudimo išmokėta suma neatlygins patirtos moralinės žalos, todėl, saugant turtą, svarbu ne tik patikimos apsaugos  sistemos, bet ir pačių savininkų, greta gyvenančių žmonių budrumas ir atsakingumas.

       Nelaukite, kol Jūsų automobilį pavogs, – apsaugos priemonių imkitės jau dabar:

  • Pasirūpinkite, kad patikimos įmonės meistrai Jūsų automobilyje įrengtų šiuolaikišką  signalizaciją.
  • Statydami automobilį, visuomet patikrinkite, ar veikia apsaugos sistema.
  • Apdrauskite savo automobilį nuo vagystės.
  • Niekada nepalikite atrakintų durų ar atidarytų langų bei stoglangių net, jeigu pasitraukiate trumpam.
  • Jei laikote automobilį kieme, statykite jį gerai apšviestoje kiemo teritorijoje, arčiau savo buto langų, įsitikinkite, kad jį užrakinote, uždarėte langus, stoglangį.
  • Net palikdami automobilį savo garaže, nepalikite automobilio užvedimo užrakte automobilio raktelių, įjunkite apsauginę signalizaciją.
  • Pasikalbėkite su kaimynais saugumo tema. Paprašykite, kad, pamatę ką nors įtartinai vaikščiojantį apie Jūsų automobilį, iš karto praneštų  Jums arba policijai.

Verta žinoti

  • Atminkite, kad apie Jūsų automobilio vagystę yra informuoti visi Lietuvoje esantys policijos padaliniai, Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Atminkite:

  • Pagrindinis nusikaltėlių tikslas – gauti materialinį atlygį už iš Jūsų pavogtą automobilį, todėl nenustebkite, jeigu sulauksite nepažįstamų asmenų skambučių, kurie už automobilio sugrąžinimą gali prievartauti turtą. Būkite atidūs!
  • Jūsų nelaime gali pasinaudoti sukčiai, kurie įtikinamai kalbėdami išvilioja pinigus.
  • Nelaimės atveju  bendruoju pagalbos telefonu 112 nedelsdami praneškite policijai.

Tik bendras mūsų darbas gali duoti teigiamų rezultatų!

Alytaus apsk. VPK informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close