Prieniškės šiltnamyje – neįprasti pomidorai

Prieniškės Nijolės Valatkienės šiltnamyje šiemet užderėjo neįprastų pomidorų derlius. Moteris, parodžiusi 600 gramų dydžio pomidorą, patikino: šiltnamyje dar noksta panašių ir galbūt dar didesnių nei šis…

Nijolė stebėjosi ir sakė pirmą kartą įsigijusi tokių daigų, iš kurių išaugo ne tik didelės, bet ir skanios daržovės. „Tikras stebuklas. Vienas pomidoras – kaip meno kūrinys: iš vienos pusės žiūrint matyti įdomi šukuosena, apvertus iš kitos – senelio nosis, akys, ūsai, iškištas liežuvis“, – pasakojo kirpimo saloną turinti moteris. Pasak jos, tokio pomidoro prie pietų stalo trims moterims tikrai užtektų.

Nijolė teigė nežinanti, kokia tai pomidorų veislė, nes sodino jų keletą rūšių. Vienų daigų davusi pažįstama, kitų – marti. „Galbūt čia marčios duoti“, – svarstė, patį gražiausią pomidorą atidavusi anūkei.

Pomidorai nėra ankstyvos veislės, jie dera iki rudens. Prieniškė patikino papildomai nenaudojanti jokių mineralinių trąšų. Juokėsi, kad vieną dieną laistė, kitą ne, vieną dieną pomidorai pasipūtė, kitą susitraukė, todėl tokie raukšlėti ir užaugo.

Internete pavyko aptikti, jog tai hibridinių pomidorų veislė Corazon. Labiausiai vertinama dėl to, kad pomidorai yra miltingi. Jų skonis geras, iš jų ir kokybišką pomidorų padažą galima išvirti.

Neabejojame, kad panašių pomidorų užsiaugina ne vienas daržininkas. Bet tokio dydžio ir įmantrių formų pasitaiko ne taip dažnai.

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close